Region

Dušan Kovačević o Kosovu: Razbojnici vas opljačkaju pa traže da priznate da je to njihovo

Reditelj Dušan Kovačević ocijenio je da rješenje pitanja Kosova neće biti ako ostane zahtjev za "uzajamnim priznavanjem".

"To nije prijedlog, to je ultimatum. I ja bih to ovako narodski preveo. Razbojnici vam opljačkaju najvrijedniju imovinu pa traže da im se prizna da je to što su opljačkali njihovo, a oni će zauzvrat da vam prizanju da je vaše ono što vam još nisu oteli. I hajde nađi ti nekog normalnog u Srbiji koji će to da prihvati i potpiše", rekao je Kovačević za Blic.

Povodom približavanja izbora u Srbiji, on je rekao da bi, da je na mjestu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prihvatio sve zahtjeve opozicije, po zakonima koji su oni donijeli i po kojima se glasalo tokom njihove vladavine.

"Prihvatio bih i prisustvo OEBS-a sa kamerama BBC-a koji tvrdi da je Vučić trenutno najslabiji u svojoj dosadašnjoj vladavini. Sve bih prihvatio što je u okviru civilizovanog dogovora, razgovora i uzajamnog poštovanja", rekao je Kovačević.

On je kazao da bi one koji pominju "duge cijevi" u zemlji gdje je građanski rat tokom Drugog svjetskog rata odnio više srpskih života nego što ih je neprijatelj uzeo, "vakcinisao protiv bjesnila", jer su "očigledno šetali po mrazu sa mokrom glavom".

"Ko pominje i priželjkuje rat i bilo koje rješenje balkanske krize oružjem ja mu želim sve najgore u životu. I našim i njihovim i onima tamo u bijelom svijetu koji se mješaju u život ljudi s otvorenim ranama i patnjama iz nekoliko ratova u dvadesetom vijeku", rekao je Kovačević.

 

Izvor: Blic 
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog