Republika Srpska

Vidović: Srpska ima stabilan budžet

Ministarka finansija Republike Srpske, Zora Vidović, razgovarala je danas u Banjaluci sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Endruom DŽulom o aktuelnim pitanjima iz oblasti finansija.

To prilikom ministarka Vidović je istakla da Republika Srpska ima stabilan budžet i da su pokazatelji za prvih osam mjeseci zadovoljavajući.

„Vladine mjere i politike, s posebnim akcentom na suzbijanje sive ekonomije dali su doprinos povoljnoj finansijskoj situaciji, zbog koje smo u ovoj godini dva puta podizali visinu penzije, ali i zabilježili povećanje prosječne plate“, izjavila je ovom prilikom ministarka finansija.

Govoreći o realizaciji planova do kraja 2019. godine, ministarka je navela da će Vlada Republike Srpske uskoro usvojiti rebalans, koji bi u oktobru trebao biti upućen na razmatranje u Narodnu skupštinu Republike Srpske, a zatim će uslijediti pripreme za usvajanje ključnih dokumenata u oblasti finansija za predstojeći period.

Ministarka finansija je izjavila da je Republika Srpska uvijek bila otvorena za unaprijeđenja u oblasti finansija i da je do sada u MMF-u nailazila na partnera za tehničku podršku i dodala da očekuje da će nakon formiranja vlasti na BiH nivou biti usaglašeni dalji pravci djelovanja na obostrano zadovoljstvo.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog