Republika Srpska

Vidović: Srpska ima stabilan budžet

Ministarka finansija Republike Srpske, Zora Vidović, razgovarala je danas u Banjaluci sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Endruom DŽulom o aktuelnim pitanjima iz oblasti finansija.

To prilikom ministarka Vidović je istakla da Republika Srpska ima stabilan budžet i da su pokazatelji za prvih osam mjeseci zadovoljavajući.

„Vladine mjere i politike, s posebnim akcentom na suzbijanje sive ekonomije dali su doprinos povoljnoj finansijskoj situaciji, zbog koje smo u ovoj godini dva puta podizali visinu penzije, ali i zabilježili povećanje prosječne plate“, izjavila je ovom prilikom ministarka finansija.

Govoreći o realizaciji planova do kraja 2019. godine, ministarka je navela da će Vlada Republike Srpske uskoro usvojiti rebalans, koji bi u oktobru trebao biti upućen na razmatranje u Narodnu skupštinu Republike Srpske, a zatim će uslijediti pripreme za usvajanje ključnih dokumenata u oblasti finansija za predstojeći period.

Ministarka finansija je izjavila da je Republika Srpska uvijek bila otvorena za unaprijeđenja u oblasti finansija i da je do sada u MMF-u nailazila na partnera za tehničku podršku i dodala da očekuje da će nakon formiranja vlasti na BiH nivou biti usaglašeni dalji pravci djelovanja na obostrano zadovoljstvo.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog