Tehnologija

Viber podržao Huawei: Aplikacija već dostupna za nove telefone

Kompanija Huawei našla se u nebranom grožđu zbog trgovinskog rata Kine i Amerike, pa je ostala uskraćena za Google aplikacije i licencirani Android na Huawei Mate 30 seriji telefona. Tako Mate 30, Mate 30 Pro i Mate 30 RS Porsche Design imaju na raspolaganju Huawei Mobile Services zajedno sa Huawei AppGallery prodavnicom aplikacija.

AppGallery već neko vrijeme se isporučuje na Huawei telefonima i ta prodavnica praktično sadrži aplikacije posebno prilagođene Huawei telefonima.

Pa, bez obzira na sva ograničenja, koja neki korisnici vide kao veliki minus, a neki, eto i kao veliki plus, dobra vijest za sve buduće vlasnike Mate 30 serije jeste činjenica da su neke poznate aplikacije iz Google Play prodavnice već pronašle put i na AppGallery i da zbog njih neće morati da brinu. Među njima je jedno od najzvučnijih imena svakako Viber, koji je u našem regionu jedna od najpopularnijih aplikacija. U ovom trenutku Viber je druga najpopularnija aplikacija u srpskom Play Store-u, a u AppGallery-ju je preuzeta dosad oko 800 hiljada puta!

Osim Viber aplikacije, koja je već tu, korisnici će uskoro u okviru AppGallery-ja imati na raspolaganju i Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp, a Huawei je najavio i dolazak mnogih velikih aplikacija, kao i ulaganje od milijardu dolara u razvoj Huawei Mobile Service ekosistema, koji će omogućiti da korisnici što manje osjete nedostatak nelicenciranog Android sistema.

 

Izvor: Mondo.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog