Svijet

Захарова осудила америчко неиздавање виза члановима руске делегације

Неколико руских сенатора, укључујући предсједавајућег Комитета за спољна питања Савјета Федерације Константина Косачева, нису добили америчке визе и неће моћи да присуствују годишњој сједници Генералне скупштине УН.

- Кршећи своје обавезе према међународној заједници, америчка страна није дала визе одређеним члановима званичне делегације који су планирали данас да оду у Њујорк ради учешћа на сједници Генералне скупштине УН - рекао је Косачев агенцији ТАСС.

Он је нагласио да се овај нечувени поступак САД не може објаснити нити оправдати.

- Одређеном броју чланова руске делегације Америка није дала визе како би учествовали на сједници Генералне скупштине УН. То је примјер америчког непоштовања према чланицама УН и непоштовање својих обавеза као земље домаћина - рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова. 

Према њеним ријечима, америчка страна тврди да је проблем чисто техничке природе, попут истека рока за подношење захтјева за визу и слично.

Она је навела да то није тачно јер су документи предати на основу датума које су дале америчке дипломате, те да су захтјеви предати два мјесеца прије поласка одбијени уз напомену "да су поднијети прерано".

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog