Republika Srpska

Источни економски конгрес: Српска жели слиједити примјер Пољске

Министар пољопривреде, шумарства и водoпривреде Републике Српске Борис Пашалић, у говору пред учесницима Источног економског конгреса, који се одржава данас у Бјалистоку у Пољској, рекао је како Република Српска жели слиједити примјер Пољске, која је од земље у транзицији постала једна од најуспјешнијих економија ЕУ.

Он је поздравио учеснике Конгреса у име Владе Републике Српске и ресорног Министарства и представио потенцијале Републике Српске у пољопривредном и прехрамбеном сектору, те позвао инвеститоре из ЕУ да посјете Републику Српску и увјере се у погодности које она нуди потенцијалним улагачима.

Министар Пашалић ће у наставку рада Конгреса, у билатералним сусретима, представити и потенцијале Републике Српске у дрвној и металској индустрији.

Након завршетка пленарне сесије Конгреса, министар Пашалић ће у име Владе и ресорног Министарства потписати споразум о сарадњи између војводства Подласке и Републике Српске.

Министар Пашалић, у наставку посјете, сутра ће у Бјалистоку посјетити и компанију „Пронар“, а са представницима ове компаније биће ријечи о могућностима сарадње и инвестирања у Републику Српску.

Делегација Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде на челу са министром Пашалићем састала се синоћ у Бјалистоку са маршалом Подласког војводства Артуром Косикигом, почасним конзулом БиХ у Бјалистоку Станиславом Луниевским и амбасадором БиХ у Пољској Ковиљком Шпирић.

 

Фронтал
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog