Region

U trku za vlasništvom "Kraša" uključio se još jedan srpski biznismen

Da li će "Kraš" biti srpski, znaće se sljedeće nedjelje. Drama oko kupovine akcija raste iz dana u dan.

Interesantno, na berzi pojavio se još jedan "igrač" srpskog porijekla. Pored Nebojše Šaranovića, uključio se i Zoran Bogdanović, jedan od čelnih ljudi "Koka-Kole.

Najnovija lista top 10 vlasničkih pozicija Kraša, koja se odnosi na stanje zaključno s utorkom, pokazuje da je srpski preduzetnik Nebojša Šaranović svoj paket u odnosu na dan prije uvećao za 10.122 dionice, što znači da je u njegovim rukama završilo 52 odsto obima trgovanja ovog utorka. Ukupno je tako njegov "Kappa Star Limited" dohvatio nešto više od 260.000 dionica odnosno 17,35 odsto Kraša.

Sa 8.000 akcija najnoviji ulaz na top 10 je račun kod Intercapital vrijednosnih papira. Međutim, zanimljiviji je novajlija među 10 najvećih koji je prethodio Intercapitalu. Na deseto mjesto došao je Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor kompanije Koka-Kola HBC (Hellenic Bottling Company) sa sjedištem u Švajcarskoj.

Njegovo ime pominjalo se u okviru vijesti o preuzimanju Bambija, jer je Koka Kola proljetos kupila vodećeg konditora u Srbiji, i to od fonda Mid Europa Partners.

Regionalni mediji podsjećaju i da Kraš nije jedina kompanija na domaćoj berzi u kojoj je Bogdanović na listi top 10 akcionara. Među 10 najvećih je i u Plavoj laguni (4.) Iliriji, Turisthotelu i Tankerskoj Plovidbi.

 

Izvor: b92
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog