Svijet

Francuski pisac i političar Pol Mari Kuto: Srbija uhvaćena u klopku čije konce drže zapadne sile!

"Srbija je još od devedesetih uhvaćena u neku vrstu klopke koju su postavile, i čije konce čvrsto drže, zapadne sile, jer je pravoslavna i iz dubine duše vezana za savezništvo s Rusijom", istakao je poznati francuski pisac, esejista i političar Pol Mari Kuto u katoličkom mjesečniku "La Nef".

Nekadašnji evropski poslanik ističe da se Njemačka na ovaj način sveti neustrašivoj naciji koja je po cijenu milion žrtava dala ogroman doprinos pobjedi saveznika u Prvom svjetskom ratu i jedinoj zemlji koja je, sopstvenim oružjem, pružala otpor nacističkoj dominaciji, odvlačeći više divizija Vermahta s ruskog fronta.

„Uz to, Srbija je bila u srcu jugoslovenske federacije koja je štitila Sloveniju i Hrvatsku od njemačkog uticaja u južnoj Evropi. Sad je to pitanje riješeno raspadom Jugoslavije poslije čega su ove dvije zemlje postale strateški sateliti Njemačke“, piše Kuto.

Francuski političar naglašava da SAD istovremeno ne prestaju da smanjuju i okrivljuju pravoslavnu snagu, u korist muslimanskih zajednica, prvo u Bosni, a zatim i na Kosovu, kolijevci Srbije koju su, kako kaže, vremenom okupirali Albanci i proglasili „nezavisnost“ zahvaljujući Vašingtonu „da bi tamo postavio svoje vojne baze, ciljajući prije svega Rusiju“.

Kuto ističe da je Francuska žalosno napustila svog starog saveznika Srbiju, podsjećajući na sramnu epizodu obilježavanja Dana primirja u Prvom svjetskom ratu kod Trijumfalne kapije u Parizu.

„Za divljenje je što predsjednik Vučić od toga nije napravio skandal“, ističe Kuto.

Autor teksta takođe naglašava da EU veoma usporava prijem zemalja Zapadnog Balkana, kao i da je u Bosni, Albaniji i na Kosovu sve više dominantan uticaj muslimanskih sila i finansija.

„Treba prestati tražiti od Srbije da prizna nezavisnost Kosova, s čime ona nikada neće moći da se složi, i otvoriti joj vrata ’Evrope‘ u kojoj je ona, i biće sve više, strateška sila zbog svog geografskog položaja“, naglašava Kuto kroz priču o ulozi francuskog profesora Aleksija Truda u širenju istine o Srbiji.

Francuski esejista naglašava da Trud, koji radi kao predavač na univerzitetu u Versaju, zbog toga ne može da napreduje u karijeri, jer se ne uklapa u „politički korektan“ koncept, pošto pokušava da otkrije istinu o dešavanjima na Kosovu i zato što je pokrenuo peticiju da Francuska preispita svoju odluku o njegovom priznanju.

 

Izvor: sputnik.news
Twitter
Anketa

Da li stanovnicima Republike Hrvatske treba uvesti karantin u trajanju od 14 dana pri ulasku u BiH kao što je Hrvatska uvela stanovnicima BiH?

Rezultati ankete
Blog