Sport

Cicipas zaustavio Novaka

Grčki teniser Stefanos Cicipas priredio je iznenađenje i savladao najboljeg tenisera Novaka Đokovića sa 2:1 po setovima 3:6, 7:5, 6:3 u četvrtfinalu turnira u Šangaju.U borbi za finale Cicipas će se sresti sa prvim polufinalistom Danilom Medvedevim koji je eliminisao Fabija Fonjinija.

Već na početku meča Novak Đoković je oduzeo prvi servis gem Cicipasu i stekao prednost koju je potom bez većih problema održao do kraja za 6:3 i vođstvo od 1:0 posle prvog seta.

U nastavku suparnici održavaju ravnopravanu igru u žestokoj borbi, a u prvom dijelu drugog seta Cicipas osvaja čak tri brejk šanse koje ne uspijeva da realizuje u prednost. U finišu seta na 6:5 za Cicipasa na servis Đokovića, Grk osvaja novu brejk šansu koju realizuje za osvajanje seta sa 5:7 i izjednačenje od 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu Cicipas uspijeva da načini brejk na drugom servis gemu Đokovića i obezbjeđuje prednost koju pretvara u osvajanje odlučujućeg gema sa 6:3 i osvajanje plasmana u polufinale.

U polufinalu Stefanos Cicipas će se sresti sa Danilom Medvedevim koji je za plasman u finale nadigrao Fabija Fonjinija sa 2:0 (6:3,7:6/7:4) u prvom polufinalnom meču. 

 

Izvor: RTS 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog