Banja Luka

Najavljuju novu autobusku liniju preko istočnog tranzita do UKC RS

Iz Odjeljenja za saobraćaj najavljuju promjene u sistemu javnog prevoza, odnosno uvođenje potpuno nove linije kako bi se obuhvatila sva veća naselja sa glavnim punktovima u gradu, kao što su Kampus i Univerzitetsko-klinički centar RS.

"Planiramo liniju koja bi išla iz Zalužana preko Lazareva na istočni tranzit, pored Kampusa na kružni tok na Rebrovcu i dalje istočnim tranzitom, Krfskom ulicom preko novog Zelenog mosta, sa izlazom na zapadni tranzit, pored Kosmosa i Medicinske škole sve do UKC. U pitanju je velika nova linija koja obuhvata sve one koji žele direktno do bolnice, a do sada to nisu mogli", precizirao je načelnik Slaviša Sandić.

Trenutno su u Banjaluci registrovane 23 gradske i 34 prigradske linije, a javni prevoz vrši sedam preuzeća. Oni sa Gradom imaju sklopljen ugovor do kraja iduće godine.

"Ima otpora prevoznika, oni ne vole nove linije i najradije bi da u okviru ovog broja kilometara prevoze putnike koje imaju i da se sve završi na tome. Naravno da mi kao lokalna zajednica moramo razmišljati na drugi način", poručio je Sandić.

 

Izvor: srpskainfo

Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog