Istočno Sarajevo

Вишковић: Донијета одлука о изградњи студентског дома у Источном Сарајеву

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је Влада Српске на данашњој сједници у Источном Сарајеву донијела одлуку о изградњи студентског дома у Источном Сарајеву за шта је у републичком буџету планирано два милиона КМ.

Вишковић је на конференцији за новинаре у сједишту у Источном Сарајеву рекао да ће капацитет дома бити 400 лежајева, те истакао да Влада жели да допринесе бољем студентском стандарду.

Према његовим ријечима, Скупштина града Источно Сарајево дала је приједлог да се изврши реконструкција објекта који се налази у близини градске Скупштине који ће бити прилагођен намјенама студентског центра.

Вишковић је истакао да ће се на овај начин смањити трошкови, јер би у случају да се гради нови објекат само уређење локације коштало више од 500.000 КМ, а постојећи објекат има сву инфраструктуру и паркинг.

- То ће олакшати да изградимо студентски дом и да за студенте обезбиједимо нормалне услове - рекао је Вишковић и додао да, према информацији министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђана Рајчевића који је јуче обишао студентске домове у Источном Сарајеву, услови нису ни близу као у домовима на Палама и Бањалуци.

Вишковић је истакао да је обавеза Владе Републике Српске да и овим студентима помогне и да до краја идуће године добију нови студентски дом који ће омогућити нормалне услове за њихово студирање.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog