Region

Medvedev u Beogradu za 12 sati na osam lokacija, čuva ga 5.000 policajaca

Više od 5.000 srpskih policajca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbjednjaka, obezbjeđivaće u subotu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beogradu, objavile su "Večernje novosti", navodeći da će "bezbjednost u gradu biti podignuta na najviši nivo".

Veliki broj pripadnika obezbjeđenja je neophodan jer će Medvedev tokom dvanaestočasovnog boravka u Beogradu posjetiti osam lokacija, pa će svaka lokacija biti bezbjednosno pokrivana tokom većeg dijela dana, navodi neimenovani izvor lista.

Premijer Rusije će po dolasku u Beogradu, gdje će ga dočekati premiejrka Ana Brnabić, sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na vojnom aerodromu u Batajnici prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije, slijedi svečani doček ispred Palate Srbija, pa radni ručak sa premijerkom i članovima delegacije dviju država.

Vučić i Medvedev će, kako je predviđeno protokolom, razgovarati 45 minuta, a ruski premijer potom će položiti vijenac na spomenik "Smrt fašizmu, sloboda narodu" na Kalemegdanu.

Medvedev će prisustvovati svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice osolobođenja Beograda u Sava centru, a gostu iz Rusije srpski predsjednik prirediće večeru u Domu garde.

 

Izvor: N1 
Blog