Zanimljivosti

Forbs: Kotor i Dubrovnik među top 20 destinacija za 2020.

Turistička agencija "Ovation Travel Grupe" sastavila je za Forbs ekskluzivnu listu dvadeset najboljih destinacija koje treba posjetiti u 2020. godini, a na osnovu prodajnih aranžmana i želja klijenata.

Interesantno je da se na ovoj listi nalaze samo dvije američke destinacije, piše Forbs.

Među top dvadeset destinacija koje trebate posjetiti u 2020. godini našli su se Dubrovnik u Hrvatskoj i Kotor u Crnoj Gori.

Dubrovnik, Hrvatska


"Dubrovnik je svjetlucava ljepotica na dalmatinskoj obali", kažu turistički agenti. Preporučuje se šetnja drevnim gradom tokom zalaska sunca i vožnja žičarom sa panormaskim pogledom na grad.

Forbs navodi i da Dubrovnik privlači ljubitelje istorije i kulture, kao i  fanove „Igra prijestola“.

Kotor, Crna Gora


Crna Gora, jadransko skriveno blago, postaje poželjna mediteranska destinacija i više se neće smatrati siromašnim susjedom Hrvatske, piše Forbs.

Danas, dodaje se u tekstu, Crna Gora se razvija kao luksuzno utočište. 

"Aman Sveti Stefan, najluksuzniji crnogorski hotel, podigao je ljestvicu crnogorskog ugostiteljstva u zemlji, a Marriott International upravo je najavio da će dovesti brend Ritz-Carlton u Crnu Goru 2023. godine", ističe Forbs.

Crnu Goru bi trebali posjetiti aktivni putnici koji vole planinarenje i avanture, kao i parovi koji traže opuštanje i privatnost.

Posebno se preporučuje Kotor koji putnicima nudi impresivno iskustvo. Jedan je od najbolje očuvanih starih gradova na jadranskoj obali i dom je mnogih crkava i muzeja.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog