Region

Medvedev stigao u Beograd

Predsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev doputovao je danas u jednodnevnu posjetu Srbiji povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Medvedeva je na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekala predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, a tokom dana predviđeno je da dvoje premijera razgovaraju.

Tokom posjete, Medvedev će prisustvovati vojnoj vježbi na vojnom aerodromu u Batajnici pod nazivom Sloboda 2019" na kojoj će svoje sposobnosti pokazati više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, te svečanoj akademiji u Centru "Sava".

Medvedevu će biti priređen i svečani doček ispred Palate Srbija, gdje će mu domaćin biti premijer Srbije Ana Brnabić.

Ruski premijer će u odvojenim susretima razgovarati sa predsjednikom i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, a obratiće se i na posebnoj sjednici Skupštine Srbije.

Tokom posjete Medvedeva biće potpisano više dokumenata o saradnji Rusije i Srbije na izgradnji srpske željezničke infrastrukture, uključujući i sporazum o novom ruskom kreditu od 172,5 miliona evra.

Poslije polaganja vijenaca na Spomen-groblje Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, Medvedev će se sastati sa Vučićem u Palati Srbija, s kojim će razgovarati u četiri oka.

U 18.40 časova Vučić i Medvedev će se u Palati Srbija obratiti medijima, a potom će u Centru "Sava" prisustvovati svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Tokom boravka ruskog premijera u Beogradu planirano je da se susretne sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Prema saznanjima Srne, sastanak bi trebalo da bude održan u poslijepodnevnim časovima u Centru "Sava".

Svečanostima povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda, osim visokih zvaničnika Srbije i Medvedeva, prisustvovaće srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, te ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog