Vijesti

Incident između bivšeg generala i vojnika HVO: „Djeca Krišto i Čovića su se uhljebila, a gdje su moja?“ (VIDEO)

Na Kupresu je 03. novembra obilježena 25. godišnjica oslobođenja Kupresa, a proslavu je obilježio incident kada je govor generala HVO Stanka Baje Sopte prekinuo bivši pripadnik vojske HVO.

Soptu inače mnogi pamte kada je na stadionu pod Bijelim brijegom, 09. januara 1996. godine, postroji borbene jedinice i pozdravljao ih sa "Za dom spremni", te pjevao ustaške pjesme. 

Na obilježavanju 25. godišnjice oslobođenja Kupresa, doživio je da ga nakon toliko godina vlastiti borci odbacuju s prezirom.

"Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je branitelj. Ja sam ušao ovdje u Kupres. Ja znam tko je ušao. S lijeve strane Kupreških vrata sam ja ušao, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima. Kome ga pričaš?!", kazao je bivši vojni obraćajući se Sopti.

Pogledajte kako je nekada Sopto na smotri HVO u Mostaru uz horsko pjevanje ustaških pjesama i uz postrojene vojnike uzvikivao "Za dom spremni", da bi nakon 23 godine držao patriotski govor.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog