Vijesti

Објављен конкурс за награду "Златна сова" и "Совица"

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске расписао је конкурсе за најбољи необјављени роман за награду "Златна сова" и најбољу необјављену књигу за дјецу "Совица".

Завод за уџбенике и наставна средства, као највећа издавачка кућа у Републици Српској, позива ауторе који пишу и стварају на српском језику да учествују на овим конкурсима.

Kњижевна награда за "Златну сову" обухвата плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 KМ и 20 примјерака романа, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства.

Друга награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 KМ и 20 примјерака романа, а трећа награда је објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторска накнада од 1.000 KМ и 20 примјерака романа.

Посљедњи дан за доставу рукописа за "Златну сову" је 28. фебруар, док је рок за проглашење најбољег необјављеног романа 29. мај.

Kњижевна награда "Совица" обухвата плакету за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 1.000 примјерака, ауторску накнаду од 1.000 KМ и 20 примјерака књиге.

Рукописи за "Совицу" могу бити достављани до 28. фебруара, док је рок за проглашење добитника награде 8. мај.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog