Vijesti

За четири дана санкционисано више од 5.000 учесника у саобраћају

У републичкој акцији за четири дана санкционисано више од пет хиљада учесника у саобраћају

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у оквиру републичке акције која је трајала од 07. до 10. новембра 2019. године, евидентирали су 3.403 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања моторним возилом, 766 возача са присуством алкохола у организму за вријеме управљања моторним возилом и више стотина прекршаја по другим основама. 

Приликом испитивања присуства алкохола у организму, 109 возача задржано је у службеним просторијама лишењем слободе због присуства алкохола у организму. Такође, 21 лице је санкционисано због одбијања да се подвргну алкотестирању, док је код тестираних:

- 401 возача утврђена количина алкохола од 0,31 до 0,80 g/kg 

- 250 возача утврђена количина алкохола од 0,81 до 1,50 g/kg 

- 88 возача утврђена количина алкохола преко 1,51 g/kg 

- 27 возача млађих од 21 године старости или са мање од три године возачког искуства који су имали више од 0,0 g/kg алкохола у организму.

Највећа концентрација алкохола у организму у вриједности од 4,26 g/kg, утврђена је код возача контролисаног у Требињу.

Такође, за 14 возача процијењено је да би их требало потвргнути испитивању на присуство опојних дрога или лијекове који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње, од чега је њих 12 одбило да се подвргну тестирању, те су исти санкционисани и искључени из саобраћаја, а код два возача резултат испитивања је био негативан.

За прекршаје прекорачења прописане брзине кретања моторним возилом издавањем прекршајног налога на лицу мјеста, санкционисано је 2.868 учесника у саобраћају, док ће за 535 учесника у саобраћају, којима је брзина кретања возилом евидентирана мобилним радарским системима, прекршајни налог бити достављен путем поште.

С обзиром да тренутни временски услови условљавају одвијање саобраћаја по мокром и влажном коловозу, као и у условима смањене видљивости, Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и прилагоде брзину кретања моторног возила условима и стању на путевима.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog