Republika Srpska

U Banjaluci otvoren "Jesenji sajam 2019"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Banjaluci "Jesenji sajam 2019" na kojem učestvuje više do 150 izlagača iz Srpske, Federacije BiH, zemalja regiona i Evrope.

Višković je na otvaranju na Banjalučkom velesajmu istakao je da je posebno zadovoljstvo biti na "Jesenjem sajmu" koji je svake godine bolji.

"Drago mi je što je na Sajmu veliki broj izlagača, ali i što je svake godine kvalitetniji, za šta sam zahvalan menadžmentu Banjalučkog velesajma. Ovo je značajna privredna aktivnost Republike Srpske, jer su na jednom mjestu oni koji žele da investiraju i proizvođači", rekao je Višković.

On je naglasio da Republika Srpska ima potencijale za razvoj, te da trenutno ima najveći broj zaposlenih od trenutka kada se ovaj parametar mjeri u Srpskoj.

"Vlada Republike Srpske prepoznala je značaj ovog sajma, koji ćemo i dalje pomagati. Srpska završava izradu onlajn prezentacije privrede, koja će biti prevedena na više jezika", najavio je Višković.

Višković je pozvao investitore da ulažu u Republiku Srpsku, koja je poželjna destinacija.

Predsjednik uprave Banjalučkog velesajma Dobrica Žugić ocijenio je da je značajno što je ovaj sajam postao tradicionalan i raznovrstan.

"Sajam je izuzetno značajan jer na njemu promovišemo vrijednosti koje ima Srpska", rekao je on.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović ocijenio je da Banjaluka postaje prepoznatljiva po kvalitetnim sajmovima.

"Opredijeljeni smo da razvijamo kulturu, privredu, sport u našem gradu, s ciljem ostanka mladih", dodao je on.

Predsjednik republičkog Lovačkog saveza Savo Minić rekao je da je Sajam dobra prilika za uspostavljanje i poboljšanje saradnje poljoprivrednika i proizvođača.

Otvaranju Sajma, koji će trajati do subote, 16. novembra, prisustvovali su ministri u Vladi Srpske, kao i predstavnici javnog i društvenog života.

 

Izvor: Srna 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog