Vijesti

Trogodišnja Ivana Bjelogrlić hitno treba našu pomoć

Trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva hitno treba naša pomoć. Hrabra djevojčica od septembra prošle godine vodi upornu i tešku borbu sa karcinomom bubrega.

Bolest je, nažalost, nastavila da se širi. Najbolje šanse za Ivanino izlječenje pruža Evropski centar za dječiju onkologiju u Parizu. No, ljekarske intervencije i terapija, koje za Ivanu život znače, koštaju oko 250.000 evra.

Bila je deceniju željno iščekivana radost svojih roditelja Nine i Јelenka. I tek što je u život zakoračila – uslijedio je šok. U septembru prošle godine malom anđelu, dijagnostifikovan je karcinom bubrega. Uslijedila je operacija u banjalučkom Kliničkom centru – bubreg je odstranjen, pa potom hemoterapije, zračne terapije. I sve je Ivana nevino, dječije izdržala, sa osmijehom. A onda, novi šok. Na kontrolnom pregledu, kada su se roditelji nadali boljim vijestima za svoju jedinicu, još strašnija dijagnoza.

- Bolest se proširila i za nas ovdje ne postoji više mogućnost dalje terapije. Lijek moramo tražiti u inostranstvu, a za to i sami znate da su potrebna velika sredstva. Zbog njenog osmijeha ja ne smijem da odustanem. I boriti se dalje moram - rekla je Ivanina majka Nina Bjelogrlić.

Obratili su se Ivanini roditelji brojnim evropskim dječijim klinikama – od Turske, preko Italije do Francuske. Najveće šanse za Ivanino izliječenje pruža pariski Centar za dječiju onkologiju. No, ljekarske usluge, agresivne hemoterapije koje su potrebne, imuno i biološki tretman, koštaju oko 250.000 evra. A svaki dan za malog, života i dječije razdraganosti punog, neustrašivog borca, dragocjen!

- Što prije to bolje, do nekih mjesec dana, mi moramo ići dalje. Ivana je još uvijek klinički jako dobro, hvala Bogu, samo što nema kosicu. Rekli biste da je to dijete totalno zdrava djevojčica, ali nalazi su pokazali drugačije - rekla je Ivanina majka.

Roditeljskoj borbi za Ivanino ozdravljenje pridružiće se, obećanje je već stiglo, i Republički Fond solidarnosti za liječenje oboljele djece u inostranstvu. I lokalni Crveni krst angažovao je sve raspoložive aktiviste i volontere.

-Ovdje je najbitnije istaći da Ivani treba što prije obezbijediti novce da bi što prije mogla otići - naglasio je Ranko Skakavac iz Crvenog krsta.

Za pomoć koja trogošnjoj Ivani Bjelogrlić život znači, kod Intesa Sanpaolo banke otvoren je račun. Od 1. decembra u funkciji će biti i MTEL-ov humanitarni broj. Hoćemo li reagovati na suze Ivanine majke, omiljene istočnosarajevske doktorice koja je plemenitošću i požrtvovanošću pomogla mnogima, pa i vršnjacima svoje jedinice!? Pružimo ruku malenoj Ici i omogućimo joj da živi!


Izvor: rtrs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog