Region

U Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo", ilustrovano i paljenje crkava

Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" ocijenio je da je istorijski strip "Dobrodošli na Kosovo", koji je objavljen u Francuskoj, još jedan korak naprijed sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugdje na Zapadu.

On je na svom Fejsbuk profilu naveo da priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbjeglištva vraća na Kosovo i Metohiju, neposredno prije antisrpskih pogroma 2004. godine.


"Upravo je u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" čije smo štampanje podržali.

Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine.

Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu.

Odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj! Sve čestitke ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem", napisao je Gujon.


U stripu je ilustrovano i paljenje crkava, a Gujon dodaje i da je ova romansirana drama sačinjena od realnih događaja i da pokazuje francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla.

Štampanje stripa podržala je Gujonova organizacija "Solidarnost za Kosovo".


Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog