Region

Mihajlović: Uvrjedljive izjave Dragana Mektića povodom zdravstvenog stanja predsjednika Srbije

Nakon što je Vučić juče čestitao srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na postignutom dogovoru u vezi sa imenovanjem predsjedavajućeg Savjeta ministara, Mektić je na svom Tviter nalogu objavio neprimjerene poruke predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Mektić je, između ostalog, na Tviteru poručio predsjedniku Srbije: "Idi, liječi se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe". 

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović istakla je da su uvrjedljive izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića povodom zdravstvenog stanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića loše za odnose u regionu.

Ona je naglasila da javne funkcije povlače sa sobom i veću odgovornost za izgovorenu javnu riječ i da u izjavama nema mjesta sujeti, ličnim netrpeljivostima i mržnji.

- Dokle god neko koristi i najmanji povod da u regionu poseje mržnju i udalji ljude, nema bolje budućnosti ni za Bošnjake, ni za Hrvate, ni za Srbe. Bolju budućnost možemo graditi samo na pristojnosti i razumevanju - rekla je Mihajlovićeva.

Zato, dodala je ona, Srbija teži da uvijek pokaže toleranciju i čini sve da se sačuva stabilnost regiona.

 

Izvor: srna

 

 

 

Blog