Vijesti

Prvo obraćanje Zorana Tegeltije: U fokusu Savjeta ministara biće ekonomija

Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata imenovan je za mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine na posebnoj sednici Predsjedništva BiH koja je održana u utorak. On se danas u Banjaluci u ovom svojstvu prvi put obratio medijima i javnosti.

"Predsjedništvo je dostavilo odluku i iz Parlamentarne skupštine sam obaviješten da će u utorak biti sjednica Komisije. U utorak ću pokušati da dam odgovore na pitanja koja će biti postavljena od predstavnika političkih partija. Ja ću biti spreman u prvoj sedmici decembra da se pojavim pred Parlamentom BiH i da predstavim program onako kako ga ja vidim i očekujem da na toj sjednici bude verifikovana odluka Predsjedništva BiH", kazao je Tegletija.

Na upit ko će biti novi ministri iz entiteta Republika Srpska u Savjetu ministara BiH, Tegeltija nije htio govoriti o imenima.

"Resori koji pripadaju Republici Srpskoj u Savjetu ministara BiH su poznati još iz mjeseca augusta kada su predstavnici političkih partija potpisali sporazum. Imamo tri mjesta zamjenika, znam imena i koja su bila do sada u opticaju. Ali do moje verifikacije u Parlamentu BiH poslije kojeg ću obaviti konsultacije ne mogu govoriti o imenima. Operiše se sa velikim brojem imena, jedan broj je tačan, jedan nije", kazao je.

Govoreći o planu, Tegeltija je kazao da viziju svog programa ima u glavi.

"U fokusu mog interesovanja biće ekonomija, ekonomija i samo ekonomija. Ubrzan privredni razvoj može da riješi veliki broj problema u BiH. U fokusu Savjeta ministara BiH biće biti ekonomija", poručio je.

Kako je kazao, učinit će sve da sa entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem uspostavi puni vid koordinacije i saradnje.

"Mislim da po pitanjima ekonomije teško da može doći do bilo kakvih blokad i neslaganja. Trudićemo se da Savjet ministara BiH ne bude mjesto gdje će se politička pitanja suočavati. Sve politike prije su iskazale saglasnot sa predloženim rješenjima i mislim da će one biti ispoštovane do kraja", kazao je. 

 

Izvor: N1
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog