Banja Luka

Поклон Републике Српске Косову и Метохији

Музеј РС: Хуманитарна аукција слика за Дневни центар "Подржи ме - 9 јануар" у Косовској Митровици

Музеј Републике Српске ће угостити Хуманитарну аукцију слика у организацији ОДБОРА ЗА ПОМОЋ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, из Бањалуке. Аукција ће бити отворена 26. новембра у 12 часова а трајаће до 30. новембра 2019. године.

Аукцију је иницирао Бранко Милошевић сликар из Бања Луке, као допринос ликовних умјетника раду "Одбора за помоћ Косову и Метохији", и садржи слике 19 сликара донатора из Републике Српске и Србије.

Хуманитарна аукција представља значајну финансијску подршку пројекту изградње Дневног центра "Подржи ме - 9 јануар" у Косовској Митровици. Овај пројекат је намијењен за 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју који живе на подручју Косова и Метохије.

"Захвални смо свим сликарима и њиховим великодушним донацијама, и Музеју Републике Српске који нам је уступио простор и сву потребну помоћ за ову хуманитарну аукцију. Овакви догађаји доприносе реализацији пројеката али и подизању свијести о важности подршке становништву, дјеци и лицима са посебним потребама са подручја Косова и Метохије." - изјавио је организатор аукције Милорад Арлов, предсједник Одбора.

Током отварања аукције биће одржана видео презентација хронологије градње Дневног центра, а свечаности отварања аукције присуствоваће и дјеца са посебним потребама из ЈУ "Сунце" из Приједора која ће извести рецитације.

"Позивамо све који су у могућности, да доприносу успјеху аукције куповином слике, и тако помогну овај значајни хумани пројекат намијењен онима којима је помоћ неопходна, дјеци и младима са посебним потребама. Дневни центар ће бити њихова друга кућа и поклон Републике Српске. Кад га сви заједно изградимо као да смо манастир саградили!" - изјавио је Милорад Арлов. "Позивамо све у Републици Српској, да до 30.новембра позову хуманитарни број 1412 и донирају по 1 КМ за помоћ изградњи првог Дневног центра на Косову и Метохији. Број жиро рачуна Одбора: 55510000134196445."  

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog