Banja Luka

U Banjaluci održano humanitarno veče za “Mrvice”

U Banjaluci je sinoć održano humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za nabavku lasera i potrebne opreme koja će terapijskim tretmanima spriječiti oštećenje ili potpuni gubitak vida kod prijevremeno rođene djece, za šta je potrebno oko 92.000 KM.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić naveo je da je u Srpskoj, u odnosu na ukupan broj poroda, 12 odsto prijevremeno rođene djece.

“Srećan sam što učestvujem u ovoj humanitarnoj akciji. Moramo pomoći prijevremeno rođenim bebama i drago mi je što se šira društvena zajednica uključila u nabavku potrebne opreme”, rekao je Šeranić novinarima.

On kaže da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite uvijek na raspolaganju ljudima kojima je pomoć potrebna.

Predsjednik Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” Danka Mirjanić istakla je da je od izuzetne važnosti da bude nabavljena oprema koja će pomoći u ranoj dijagnostici određenih promjena i praćenju poremećaja, kao i adekvatnom liječenju nakon pravovremene dijagnostike.

“Laser se neće koristiti samo za liječenje retinopatije koja se najčešće javlja kod prijevremeno rođene djece, već i u liječenju drugih oftalmoloških oboljenja, kao što je glaukom ili tumorska oboljenja oka”, rekla je Mirjanićeva i dodala da će u narednih nekoliko dana biti saopšten iznos sredstava koji je prikupljen.

Ona je napomenula da su aktivnosti Udruženja podržala brojna preduzeća i političke stranke, ali i pojedinci, kupovinom karte za humanitarno veče, te pozivom na humanitarni broj 1415.

Humanitarno veče, kojem su prisustvovale zvanice iz javnog, političkog i društvenog života Republike Srpske, organizovalo je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice”.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog