Vijesti

Елфета Весели правоснажно осуђена на 13 година затвора

Апелационо вијеће Суда БиХ изрекло је другостепену пресуду за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника и оптужену Елфету Весели осудило на 13 година затвора, чиме је пооштрена првостепена пресуда од десет година затвора коју је Суд БиХ изрекао 8. маја ове године.

Апелационо вијеће потврдило је ослобађајућу пресуду Сакибу Халиловићу, команданту Диверзантског вода Команде здружених јединица Каменица такозване Армије БиХ којем је припадала Веселијева. Халиловић је ослобођен оптужби да није спријечио малтретирање и убиство дјечака Слободана Стојановића.

Пресуда је изречена у петак, а данас је достављена Тужилаштву БиХ које се жалило на првостепену пресуду.

Елфета Весели осуђена је да је као припадник Диверзантског вода  којим је командовао Халиловић у другој половини јула или првој половини августа 1992. године на најсвирепији начин убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село на подручју Каменице.

У оптужници је наведено да је њен први надређени Сакиб Халиловић знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али да није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

- Ниједна ријеч из оптужнице није остала недоказана, а одбрана ниједном ријечју није оповргла ни оспорила доказе Тужилаштва. Сакиб Халиловић и Ефлета Весели су одговорни за кривична дјела која им се стављају на терет - рекао је тужилац Тужилаштва БиХ Мирослав Јањић у завршној ријечи пред изрицање првостепене пресуде, али другостепеном пресудом у овом предмету поново је потврђено да је Суд БиХ има двоструке аршине и да за злочине почињене над српским цивилима не постоји командна одговорност.

 

Извор: Глас Српске 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog