Sport

Košarkaš Barselone uslišio molbu studenta kojeg je prethodno "oborio" na kladionici: Mirotić platio ratu za fakultet

Da je košarkaš Barselone Nikola Mirotić veliki humanitarac dobro je poznato u svijetu sporta, ali gest kojim je obradovao velikog navijača Katalonaca Kristijana iz Novog Sada graniči sa rubrikom vjerovali ili ne.

Pošto ljubitelji fudbala, košarke, ali i svih drugih sportova svoje znanje većinom pokušavaju da naplate putem igara na sreću, u najvećem broju slučajeva, nakon loše prognoze sva krivica bude prebačena na tim ili pojedinca koji su doveli do neuspjeha. 

S obzirom na društvene mreže, sportisti se svakodnevno suočavaju sa velikim brojem uvredljivih poruka raznih kladioničara, ali Kristijan se nakon promašenog tiketa odlučio za drugačiju taktiku. Kako ga je njegov ljubimac za poen ostavio bez 200 evra, koliko iznosi rata na fakultetu, odlučio je da mu se obrati. Njihova prepiska na "Instagramu" juče se proširila društvenim mrežama.

- Nikola je do poluvremena meča sa Albom dao 18 poena, a da bih ja prošao tiket bilo je potrebno da ubaci 19. Kako je Barselona već na poluvremenu imala ubedljivu prednost on skoro da nije ni igrao u nastavku, iako sam ga preko TV-a molio da izađe na parket. Nakon meča iz dosade sam odlučio da mu se javim i kažem da mi je samo njegov poen nedostajao da dobijem 200 evra i tako platim ratu na fakultetu - započeo je priču Kristijan za "Glas Srpske". 

Novosađanin je pomislio da ne postoji šansa da dobije odgovor na poruku, ali Mirotić se vrlo brzo oglasio odlučivši da mu pomogne, kada već to nije mogao na parketu. 

- Kada sam video da mi je rekao kako će mi ostaviti pare u hotelu kada Barselona bude gostovala Crvenoj zvezdi iskreno nisam mislio da će to na kraju stvarno tako i da bude. Svi znamo koliko vrhunski sportisti imaju obaveza, ali prevario sam se. Od kada smo se čuli prošle je desetak dana, a dan pred utakmicu javio mi se i rekao da je novac na recepciji hotela gde su smešteni i da mogu da ga preuzmem. Uputio sam se ka njihovom smještaju i usput smišljao kako da kažem recepcionerki da mi je jedan takav košarkaš ostavio pare. Rekao sam, izvinite došao sam da pokupim nešto što mi je ostavio Nikola Mirotić i uzeo kovertu - izjavio je Kristijan.

Kristijan bio je iskren poručivši da nisu baš sve pare otišle na ratu na fakultetu, već je malo počastio i prijatelje.

- Beograd zna da ponese čoveka, naravno rata je uredno plaćena, uz malu asistenciju roditelja - zaključio je Kristijan.

Kristijan je rekao da mu je najveća žal što se nisu upoznali, jer je Mirotić odmah poslije utakmice u Beogradu imao let za Barselonu.

- Šteta stvarno, ali i ovo što sam doživeo je stvarno neverovatno. Iako je Nikola jedan od najboljih igrača u Evropi pokazao je da to nema nikakve veze i da čvrsto stoji na zemlji. Nadam se da će nekad biti prilike da se i upoznamo - rekao je Kristijan. 

 

Izvor: Glas Srpske
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog