Zanimljivosti

Priča iz Australije: Od drvene kućice u dvorištu napravio pušnicu (VIDEO)

Dragan Ostojić, rodom iz mjesta Vilčevići između Caparda i Papraće u Republici Srpskoj već 20 godina živi u dalekoj Australiji, gdje na tradicionalan način pravi najkvalitetnije srpske "svinjarije".

Dragan živi u Melburnu sa suprugom Snežanom sa kojom ima šestoro djece, tri ćerke i trojicu sinova.

On je od dječije drvene kućice u dvorištu napravio pušnicu, topi mast i pravi po mnogima jedne od najboljih duvan čvaraka u tom dijelu Australije.

Za Dragana, koji je aktivan i pri našoj crkvi u Melburnu, kažu da pravi najbolje duvan čvarke u ovom dijelu Australije, a na “mirise i ukuse” njegove otadžbine navikle su se, s godinama, i komšije Australijanci.

“Jedino im nekada zasmeta miris pečenja i čvaraka. Ponekad navrate, ali im i ja odnesem malo da ih počastim. Nemam nikakvih problema sa komšilukom”, kaže Dragan.

Ima i domaće kokoške, među kojima i kvočku sa malim pilićima. Pijetlove je, kaže, morao da zakolje, jer po australijskom zakonu ne smiju kukurikanjem da uznemiravaju komšiluk.

Tu je i pečenjara u kojoj peče prasiće za veselja naših zemljaka u Melburnu i okolini, kao i prostorija za topljenje čvaraka, gril za roštilj.

Frontal/ekspres.net
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog