Muzika i film

Filmovi koji su obilježili 2019. godinu (VIDEO)

Za nama je jako bogata filmska godina, i vjerujemo da će se iz ovog razloga Akademija filmskih umjetnosti i nauka poprilično namučiti sa predstojećim nominacijama za nagradu Oskar.

Donosimo vam kratak pregled filmova koji su obilježili godinu na izmaku i koji su favoriti za Oskara.

Džoker

Film koji je pokupio simpatije publike po cijelom svijetu govori o Arturu Fleku duševno oboljelom propalom komičaru koji je otuđen, zlostavljan i  odbačen od društva. Artur otpočinje sa postepenim padom u ludilo koje ga transformiše u anti heroja Džokera.

Irac

Vozač kamiona Frenk počinje da radi za američku mafiju i ubrzo postaje jedan od glavnih izvršitelja mafijaških ubistava. Robert de Niro, Džo Peši i Al Paćino pod rediteljskom palicom Martina Skorsezea malo koga su ostavili ravnodušnim.

Priča o braku

Dirljiva priča o braku koji se raspada i nastojanjima porodice da ostanu na okupu.

Bilo jednom u Holivudu

Tarantino u svom devetom filmu prikazuje posljednje dane zlatnog doba Holivuda i nastojanja ugaslog glumca i njegovog kaskadera da ostvare slavu i uspjeh u filmskoj industriji.

Parazit

Članovi siromašne južnokorejske porodice Kim postepeno se integrišu u živote bogate porodice Park, ali pohlepa i klasna razlika prijete da pokidaju ovu novouspostavljenu simbiotičku vezu.

 

Frontal/A.K.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog