Vijesti

Djeca sa teritorije grada Istočno Sarajevo i ove godine besplatno skijaju na Jahorini

Juče je na Jahorini potpisan sporazum o besplatnom skijanju za svu djecu iz svih šest opština sa teritorije grada Istočno Sarajevo.

Sporazum je sa predstavnicima šest gradskih opština potpisao direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić u prisustvu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić rekao je da je prošle godine mogućnost besplatnog skijanja iskoristilo više od 16.500 djece sa područja Istočnog Sarajeva, a cilj je da se stvore zdrave navike kod djece.

"Ovo je samo jedan segment kada dajemo ski karte djeci. Apelujemo i na druge da se uključe preko ski-rente, opreme, transporta da se tako olakša i pomogne roditeljima", rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare.

Ljevnaić je zahvalio načelnicima opština i gradonačelniku Istočnog Sarajeva jer je ovo zajednički projekat kao i direktorima turističkih organizacija Jahorina i Pale. On je naveo da korist od ulaganja u razvoj turizma na Jahorini imaju i zaposleni u Olimpijskom centru, kojima je plata u odnosu na decembar 2016. godine povećana za 100 odsto, na šta je posebno ponosan.

"Prvi put se koristi šestosjed Poljice tokom noćnog skijanja, zahvaljujući urađenoj rasvjeti od pet kilometara. Danas i juče imali smo više od 4.500 skijaša, planina je puna, zahvaljujući i gondoli koja ima kapacitet 2.700 skijaša na sat, novom ski-liftu na Poljicama. Ima više od 30 centimetara utabanog snijega, očekujemo i nove padavine i u svakom momentu sistem osnježavanja je u pogonu zahvaljujući kojem i imamo skijanje na Jahorini", rekao je Ljevnaić.

Za doček pravoslavne Nove godine najavljen je koncert Darka Lazića na Jahorini. Ljevnaić je naveo da su za razvoj turizma na Jahorini zaslužni i načelnici gradskih opština i gradonačelnik, a najveću zahvalnost za uspješan rad ovog centra uputio je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i premijeru Republike Srpske, gospodinu Radovanu Viškoviću.

Tim povodom premijer Republike Srpske, gospodin Radovan Višković rekao je: „Vlada Republike Srpske podržava ovakve akcije i projekte Olimpijskog centra Jahorina i u skladu sa tim Vlada Srpske će finansirati prevoz djece sa po 10.000 KM po opštini. Imamo velike planove za Jahorinu i u budućnosti i trudićemo se da sve sprovedemo u djelo u što skorijem roku."


Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek rekao je da imaju veliku podršku premijera Viškovića i Vlade Republike Srpske za razvoj planine. "Olimpijski centar je prošle godine iz vlastitih sredstava investirao šest miliona KM, zadužio se još 16 miliona uz garanciju Vlade Srpske za izgradnju gondole i, upros svim tim troškovima, ovu godinu ćemo završiti pozitivno. To govori koliki je potencijal ovog javnog preduzeća", naveo je Elek. Predsjednik nadzornog odbora je apelovao ne taksiste, hotelijere i sve ostale subjekte da se prema gostima ophode etički te da su oni slika planine koja ostaje u sjećanju svakog gosta. Takođe skrenuo je pažnju na zloupetrebe te naveo da je bio svjedok neprijatne situacije, kada je taksista Nedeljko Đukić, gostima za prevoz od jednog do drugog hotela naplatio iznos od 28 KM i dodao je da se zloupotrebe te vrste moraju zaustaviti.

On je istakao da će Jahorina postati nosilac razvoja ne samo Sarajevsko-romanijske regije, nego cijele Republike Srpske i da je neophodno da svi subjekti rade za dobrobit planine.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog