Vijesti

МУП РС: Дан Републике Српске прославити у миру и достојанству

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом прославе 09. јануара, Дана Републике Српске, предузима појачане мјере безбједности у циљу одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду.

Из МУП-а РС су позвали све грађане Републике Српске да дођу у Бањалуку, како би Дан Републике Српске прославили у миру и достојанствено. 

Грађани који буду жељели да прате свечани дефиле који ће у четвртак, 09. јануара 2020. године бити одржан у Бањалуци савјетују да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете. Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ.

Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане подсјећају да је у циљу безбједности учесника, 9. јануара на подручју града Бањалука забрањена употреба дроновa.

У циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом наступајућих празника, издата је наредба о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета и то:

- Дана 06.01.2020. године од 12,00 часова до 07.01.2020. године до 24,00 часа,

- Дана 09.01.2020. године од 00,00 до 24,00 часа.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведене дане неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Такође, у циљу безбједности учесника поводом прославе „9. јанура“ дана Републике Српске, забрањује се саобраћај за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе, осим теретних возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима поводом обиљежавања свечаности, и то дана 09.01.2020. године, у времену од 07,00 до 19,00 часова, у свим улицама на територији града Бања Лука, изузев улица на магистралном путу М-I 108 Булевар војводе Степе Степановића, Булевар војводе Петра Бојовића, Булевар српске војске, Књаза Милоша, Бранка Поповића (источни транзит) и магистралном путу М-I 101 Мањачких устаника, Омладинска, Крајишких бригада (западни транзит). 

 

Фронтал
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog