Vijesti

Položeni vijenci na Spomenik palim borcima VRS

Povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske, brojne delegacije danas su u Banjaluci položile vijence na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju "Sveti Pantelija".

Vijence su položili predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i brojne druge delegacije.

Po ružu su položili ministri u Vladi Srpske, predstavnici Vijeća naroda Republike Srpske, poslanici u Parlamentarnoj skupštini BiH, ministri u Savjetu ministara, srpski predstavnici u Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara, predstavnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka i nevladinih organizacija od javnog interesa proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.


Vijenci će biti položeni i na Trgu palih boraca NOB-a, na Spomen kosturnici i grobnici dvanaest banjalučkih beba na Gradskom groblju, i na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka.

Cvijeće će biti položeno i na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Јeliću u Modriči.

 

Izvor: RTRS
Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog