Banja Luka

Бањалука: Подршка СПЦ и народу у Црној Гори током богојављенске литије

Свештенство и вјерни народ Епархије бањалучке предвођени епископом бањалучким Јефремом на богојављењској литији која ће бити одржана у недјељу, 19. јануара, у Бањалуци пружиће молитвену подршку Цркви и народу у Црној Гори

Према плану, централна прослава Богојављења почеће у Храму Христа Спаситеља служењем свете архијерејске литургије у 9.00 часова, најавила је управа парохије бањалучке.

„У тренутку када смо по нашим домовима и храмовима дочекивали и прослављали најрадоснији празник Христовог рођења и нама немјериво важан Дан Републике Српске, радост је помућена спорним Законом који деградира Српску православну цркву у Црној Гори. Позивамо вјерни народ Епархије бањалучке да узме учешћа у традиционалној Богојављенској литији и да тиме дају свесрдну молитвену подршку Српској православној цркви и вјерном народу у Црној Гори",  наведено је у саопштењу Епархије бањалучке.

Свечана литија испред храма кренуће ка градском мосту Патра код тврђаве Кастел у 12.00 часова.

На челу литије биће натпис са поруком подршке борби Српске православне цркве и српског народа у очувању православних светиња које су угрожене усвајањем Закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори.

Послије доласка литије до моста Патра услиједиће водоосвештање и спуштање Часног крста у ријеку, те такмичење у пливању за Часни крст.

 

Извор: in4s.net
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog