Vijesti

Канцеларије за помоћ избјеглим и расељеним лицима запримиле 641 захтјев у 2019. години

Влада Републике Српске прихватила је Извјештај о спровођењу активности у вези са пружањем бесплатне стручне правне помоћи избјеглим и расељеним лицима која полажу право на имовину на територији Федерације БиХ у току 2019. године.

Канцеларијама за пружање бесплатне стручне правне помоћи су се у 2019. години обраћала избјегла и расељена лица са захтјевима за информисање и правну помоћ при рјешавању различитих имовинско-правних питања, па је у вези са тим пружана правна помоћ заинтересованим грађанима у управним споровима, као и у парничним и ванпарничним поступцима који се воде пред надлежним судовима у ФБиХ.

Подручне канцеларије за пружање бесплатне стручне правне помоћи у Бањалуци, Бијељини, Зворнику, Источном Новом Сарајеву, Мркоњић Граду и Невесињу, у току 2019. године, запримиле су 641 захтјев.

Из Владе Српске су поручили да ће путем Републичког секретаријата за расељена лица и мирације и Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, наставити са пружањем бесплатне стручне правне помоћи у канцеларијама подручних јединица Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове у 2020. години.

Влада је дала сагласност за закључивање Протокола о сарадњи између Републичког секретаријата за расељена лица и мирације и Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове за 2020. годину, којим ће бити регулисано пружање стручне помоћи избјеглим и расељеним лицима у поступку успоставе или замјене земљишне књиге на територији Федерације БиХ. 

Такође, задужила их је да у току 2020. године обезбиједе канцеларије у оквиру подручних јединица Бањалука, Бијељина, Зворник, Источно Ново Сарајево, Мркоњић Град и Невесиње и тако обезбиједе правну помоћ ангажманом шест дипломираних правника и шест административних радника за рад у овим канцеларијама.

 

Фронтал
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog