Kultura

Paulo Koeljo i Kobi Brajant zajedno pisali knjigu za djecu

Brazilski pisac Paulo Koeljo otkrio je da je zajedno sa tragično preminulim košarkašem Kobi Brajantom radio na dječijoj knjizi, ali i da je izbrisao nacrt iste.

Kako piše Gardijan, Koeljo je izbrisao nacrt dječije knjige rekavši da je bez doprinosa košarkaša "ova knjiga izgubila smisao".

“Izbrisao sam nacrt jer nisam video nikakav smisao u objavljivanju knjige bez njega. To ne bi ništa relevantno značilo ni za njega, ni za njegovu porodicu”, rekao je Koeljo u telefonskom razgovoru za AP.

“To ne znači da će me to spriječiti da jednog dana pišem o stvarima koje sam naučio od Kobija i o tome kako je on bio čovjek veći od života”, rekao je brazilski pisac.

Koeljo je podijelio iskustvo koje je imao s Brajantom prošlog decembra, kada je košarkaš, petostruki NBA prvak i dvostruki osvajačaj olimpijskog zlata predložio da zajedno napišu knjigu. "U bilo kojem trenutku", odgovori je tada Koeljo, koji je trenutno prepun molbi obožavatelja da dovrši knjigu kao počast Brajantu.

U razgovoru za AP pisac je kazao da je Brajant želio da njegova knjiga pokaže djeci koja su siromašna da mogu savladati nevolje kroz sport. Kroz svoju multimedijsku kompaniju "Granity Studios", Brajant je sarađivao sa književnicima na izdavanju dječijih knjiga a 2018. je izdata njegova autobiografija "The Mamba Mentality: How I Play".

 

Frontal/D.S.

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog