Vijesti

Од априла електронско издавање дозвола у грађевинарству у Српској

Данас је у просторијама Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију одржан радни састанак са представницима Међународне финансијска корпорација (IFC), чланица Групације Свјетске банке и консултантске куће Финит који раде на изради софтвера за електронско издавање дозвола у грађевинарству у Републици Српској.

У току је тестна фаза софтвера, који је инсталисан у ресорном министарству и одјељењима за грађевинарство градова Бање Луке и Градишке, која подразумјева обуку свих запослених који ће да буду укључени у процес електронског издавања дозвола у грађевинарству у Републици Српској. 

Уз обуку службеника тестна фаза подразумјева и анализу досадашњих резултата, рјешавање недоумица и проблема који би могли да се појаве у процесу издавања е-дозвола. Предвиђено је да тестна фаза траје до априла, када би софтвер требало да буде у потпуности оперативан. 

Успостављање тог система дио је заједничких напора МПУГЕРС, надлежних органа и градова Бање Луке и Градишке, који се проводе уз техничку помоћ Пројекта побољшања пословног окружења и привлачења инвестиција на локалном нивоу (LIFE). Пројекат проводи Међународна финансијска корпорација  (IFC), чланица Групације Свјетске банке, а финансира Влада Уједињеног Краљевства, путем UKaid-а.

 

 

Фронтал
Blog