Banja Luka

Udahnut život "Art bioskopu"

Nova scena za kulturne namjene, kamerna bioskopska sala sa kapacitetom od 50 mjesta "Art bioskop" predstavljena u Banskom dvoru Kulturnom centru, a biće namijenjena projekciji umjetničkih, studentskih i dokumentarnih filmova.

 - "Art bioskop" predstavlja treći prostor koji pokrećemo od 2017. godine, u okviru novog koncepta rada Banskog dvora, koji pored fokusa na organizaciji kvalitetnih programa u sopstvenoj produkciji, podrazumijeva i pokretanje novih scena za kulturne namjene. "Art dvorište" smo otvorili 2017. godine, a u 2018. godini otvorena je "Art terasa". Prve projekcije počeće u februaru, kada će se zainteresovani moći upoznati sa konkretnim programom - rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

On je naglasio i to da je iza Banskog dvora jedna od najuspješnijih sezona u istoriji te napomenuo da je tokom protekle godine organizovano više od 120 raznovrsnih programskih sadržaja.

- Uspješno su organizovana tri festivala, koja su doživjela svoje drugo izdanje, a to su "Jesenja sonata", "In­ti­me Jazz Fest", Festival stendap komedije. Posebno smo ponosni na maksimalnu posjećenost svih događaja - dodao je Matović i naglasio da je koncept rada podržan od strane grada.

 

Izvor: Glas Srpske
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog