Društvo

VI Poslovni forum menadžera održava se 25. i 26. marta u Bijeljini

Savremeni menadžement isključuje improvizaciju bilo koje vrste, a pretpostavlja primjenu interdisciplinarnog znanja, zbog čega je važno ulagati u edukaciju i razvoj i jedan je od razloga da Centar za edukaciju Pro Educa organizuje VI Poslovni forum menadžera 25.-26. marta, 2020. godine, u Bijeljini.

Cilj Foruma jeste pružanje direktne podrške upravljačkom kadru kroz edukaciju, prezentaciju i promociju novih trendova i kretanja, te uvezivanje najsposobnijih menadžera iz regiona. 

Forum karakteristišu kvalitetna i aktuelna predavanja priznatih predavača i menadžera iz zemlje i regiona, koji će ove godine govoriti na teme motivacija i angažovanost zaposlenika, organizaciona kultura, liderstvo 3.0, demografija vs. ekonomija. Pored toga učesnici će imati priliku da učestvuju na radionicama i panel diskusijama. 

Jedan od velikih izazova za poslovanje u našoj zemlji, trenutno predstavlja demografska slika društva i migracije radno sposobnog stanovništva. Odgovore na pitanja kakve posljedice će se javiti ili su se već pojavile u ekonomiji, kao posljedica odlaska iz zemlje stručnih i mladih ljudi i na koji način se možemo uhvatiti u koštac sa ovim problemom, tražićemo na Forumu. Kako selektovati, motivisati i angažovati zaposlenike je najveći izazov koji stoji pred menadžerima u privatnom i javnom sektoru. Ljude sve više motivišu neke nove vrijednosti i to prije svega autonomija (želja - usmjeravati svoj život), želja po kompetentnosti i majstorstvu (biti uvijek bolji u onom što mi nešto znači) i smisao (biti dio nečega što je veće nego što sam sam).

“Razmislite: ne postižemo očekivane rezultate, prisutna je kriza, permanentne promjene, pritisak sa tržišta, nesigurni su uslovi poslovanja, politika se upliće na sve (ne)moguće načine, sve to naravno  uzima visok danak, svi smo pod velikim stresom? Suočavate se sa dvije mogućnosti: prva, podsticanje saradnika, pohvale, pozitivan motivacioni pristup i druga, prijetnje, sankcije, tvrda ruka i negativan motivacioni pristup! Šta izabrati? Zavisi prije svega od toga šta uopšte želite postići?!”, kazao je Brane Gruban, jedan od predavača ovogodišnjeg Foruma.

Predavači i panelisti na ovogodišnjem Forumu su dr Dragana Đermanović, Vladimir Vulić, Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, Brane Gruban i drugi.

Više informacija o prijavi za učešće na VI Poslovnom forumu menadžera možete pronaći na sajtu www.proeduca.net

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog