Muzika i film

Oskar 2020: Ko su favoriti?

U nedelju, 9. februra u Los Anđelesu biće odražana 92. dodjela Oskara. Ove godine najviše nomnacija, njih 11 ima ostvarenje Toda Filipsa "Džoker".

Iza "Džokera" po broju nominacija (10 nominacija) je film britanskog režisera Sema Mendeza "1917" za koga brojni kritičari tvrde da će odnjeti nagradu za najboji film. 

Britanskom režiseru kritičari su naklonjeni kada je u pitanju i nagrada za najbolju režiju. 

Film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" takođe ima deset nominacija, dok slijede film "Irac" proslavljenog režisera Martina Skorsezea sa devet nominacija i film koreanskog režisera Bong Džun-ho "Parazit". Koreanski režiser bi mogao da osvoji nagradu za najbolju režiju. 

Glumac Hoakin Finiks je u trci za najboljeg glumca i tu se kritičari slažu, kao i da bi nagrada za najbolju glumicu trebala otići u ruke Rene Zelveger.

Nagrada za najbolju sporednu ulogu mogla bi pripasti Bred Pitu za mušku kategoriju i Lori Dern u ženskoj kategoriji za ulogu u filmu "Bračna priča".

Makedonski film "Zemlja meda", dobitnik Nagrade publike za najbolji dokumentarni film 25. SFF-a, takmičiće se u kategorijama za najbolji film na stranom jeziku i najbolji dugometražni dokumentarac. 

Riječ je o filmu koji govori o skromnom životu pčelarice Hatidže Muratove iz makedonskog sela Bekirlija.

Bez sumnje, svi filmovi koji se takmiče za  ovogodišnjeg Oskara su sjajni, a pobjednike ćemo znati u nedelju, 9. februara.

 

Frontal/A.G.

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog