Srđan Barašin

Obrazujte se kod Nas!

Poštovani,                                                               
Mi Vam nudimo da postanete dio nas. Nudimo Vam da postanete (još) jedno zrno pijeska u ovom (jadnom) društvu. Uz našu pomoć postanite skladište bespotrebnih podataka i ni slučajno nemoj da biste naučili kako se razmišlja kritički i kako biti kreativan.

Naučite kako odgovoriti na posljednje pitanje na Milioneru! Tajnama koje ćemo Vam tek saopštiti otkrijte kako da, kada  odgovarate pred tablom, sročite argumentovan govor o krvnoj grupi i broju hromozoma svakog plemena u Etiopiji.  Sa nama naučite kako smo mi jedini pametan narod na ovom svijetu. Saznajte kako su drugi glupi. Naučite kako se bude stereotipan i konzervativan. Naučite kako se pjevaju nacional-šovinističke pjesme. Saznajte tajnu neuspjeha Bosne i Hercegovine i samog sebe.

Naučite kako je vlast lopov, a kako su ljudi đubre. Naučite držati vrat uspravno i kako da pogled sa dna kace bude stalan. Sa nama naučite kako se bude ponosan kada jedini u kafani znate tačan datum početka građanskog rata u Španiji. Kroz interaktivno maltretiranje naučite sve o građanskom ratu u Kini i na taj način, zajedno, postanimo jedna od vodećih država u regionu i Evropi. Tako povećajmo životni standard. Naučimo kako su Srbi strpljivi heroji, jer su pet stotina godina bili pod okupacijom. Sa nama naučite sve zbog čega ćete u daljem životu zažaliti.

Ni slučajno nemoj da biste istraživali! Ko iole istražuje, kod nas nije dobrodošao. Ko iole istražuje i to javno saopšti taj kleveće i laže, taj je balav i ošamariće ga ruka našeg ponosnog znanja. Kome je preče djelo i motiv za djelo nekog pisca nego datum rođenja može da se okrene i da «ide tamo gdje je bolje».
Pred samu maturu kroz suštinu staklene čaše saznajte suštinu života. Saznajte da je to ništa i da Vas ništa čeka i da ste Vi ništa. Mučite se dvanaest godina misleći da ćete nekad postati neko «bitan» i pred sam kraj tog mučenja saznajte da ste ništa. Naše usluge su prepoznatljive po tome što daju samopouzdanje. Širom svijeta.

Naše ustanove su, sasvim sigurno, najliberalnije. U slučaju da Vas neko izbaci trebalo bi da uradite nešto nadrealno. Ako igrom slučaja zapalite školu bićete izbačeni pa vraćeni. Ako se desi kriza u Vašem džepu pa ukradete skupljeni novac dobićete ukor direktora koji je, usput, odličan metod prevencije kriminaliteta i delinkvencije. Opšte je poznato da direktorov paraf iza sebe ostavlja i presude za terorizam. U slučaju da dobijete ukor direktora nećete spavati, a ako zaspete sanjaćete sebe u paklu. Imaćete povišenu temperaturu i pritisak. Ako ipak, ubijete direktora ostaćete bez kazne jer neće ko imati da Vam potpiše ukor, a ako ga samo ranite, možda budete i izbačeni.
Na časovima interaktivnog maltretiranja u prilici ste da se družite sa miševima raznih vrsta i veličina. Perite ruke jer u kupatilima imate jedinstvenu priliku da se zbližite sa velikim brojem veoma društvenih žohara.

Ali to nije sve!

Trenutno postoji jedan projekat koji se još razvija pa Vam, samo na nekim mjestima, pružamo mogućnost školovanja na dva jezika, bosanskom i hrvatskom. Tako da za desetak metara hoda prelazite iz povijesti u historiju, iz geografije u zemljopis. Šetajući kroz više govornih područja za samo nekoliko trenutaka imate priliku  da upoznate prednosti i previdite mane ove naše sistemske greške.

Za gratis dobijate krov u sportskoj dvorani koji prokišnjava, cijevi od kanalizacije koje su popucale, bijele ili masnožute zidove u učionicama koji se viđaju samo u filmovima o zatvorskim bandama. Sportske svlačionice koje su povezane sa hemijom i sociologijom jer zaudaraju na amonijak u toaletima starih autobuskih stanica. Sve to spada u najnovije metode savladavanja gradiva.

Kroz igru upoznajte ljutu socijalu bosanskohercegovačkog obrazovanja!
Postanite dio nas i pomozite da prestignemo konkurentni Džibuti i konačno se plasiramo u top 10 najjadnijih država svijeta.

A sve to potpuno besplatno!


http://djidjobl.blogspot.com

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog