Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Moja vizija Republike Srpske 2025. godine

Ova vizija nije nastala pod uticajem bilo kakvog pića, hrane ili droge, već je bazirana na relevantnoj metodologiji nauke koja se zove futurologija. Kad mogu Amerikanci, zašto to ne bih mogao uraditi i ja. Čitajte naše!!!

SRNA: 03.januar 2025. godine  Kupovinom sela Zmijanje na Manjači Emir Kusturica je postao vlasnik 51% zemljišta u Republici Srpskoj. Proslavljeni režiser i akademik planira na tom mjestu da izgradi Kočićgrad i na taj način stanovnicima teritorije koju kontroliše omogući da školsku lektiru ne čitaju već da prenoće u njoj i kupe razne suvenire. Vlasti u Republici Srpskoj pozdravljaju ovaj potez režisera i nadaju se daljoj uspješnoj saradnji i investicijama.

SRNA: 09.januar 2025. godine  Entitet Republika Srpska promijenila ime u Ujedinjeni Emirati. Kusturica to vidi kao logičan potez jer je on gruntovno većinski vlasnik Republike Srpske i smatra da to ne nema nikakve veze sa kultom ličnosti.

SRNA: 14. Januar 2025. godine  Ukazom uvaženog režisera i akademika Emira Kustrurice organi javnog reda dobijaju naziv Moćni rendžeri, a dnevne novine “Glas Srpske” postaju “Glas Emira”

SRNA: 03. februar 2025. godine Na glavnom banjalučkom trgu zapalio se poznati hrvatski i jevrejski intelektualac Emil Vlajki. U pismu koje je dostavio medijima naglašeno je da on ne želi  da živi u bilo kakvom Emiratu i da snosi punu odgovornost jer nije uspio da predvidi ekspanziju Emira Kusturice u Republici Srpskoj.

SRNA: 10.mart 2025. godine  Ukazom uvaženog režisera, akademika i velikog gazde, Emira Kustrurice, od danas se u javnom govoru ne koriste riječi drug/drugarica i gospodin/gospođa, već samo statist i statistkinja.

SRNA: 10. juni 2025. godine  Referendum u Hašanima je pokazao da 88% stanovnika te mjesne zajednice želi da se izdvoji iz Federacije BiH i pripoji Ujedinjenim Emiratima. Podržana je i izgradnja Ćopićgrada, a jedini uslov njegovih građana je da u gradu nema mostova.

SRNA: 15. juni 2025. godine  Agencija SRNA od danas nosi naziv ETNO, nije dato obrazloženje zbog čega se to desilo ali smatramo da je samo budalama potrebno objašnjavati razloge.

ETNO: 28. juni 2025. godine Mokra Gora i Mećavnik pokrenuli inicijativu za otcjepljenje od Republike Srbije i pripajenje Ujedinjenim Emiratima. Srbija u znak protesta više ne prikazuje filmove našeg proslavljenog režisera i graditelja. Veliki gazda Kusturica je rekao da se volja statista treba poštovati, da kod njega ima mjesta za sve i da će građani Srbije njegove filmove moći da vide preko neta ali i našeg javnog servisa RTUE-a (Radio televizije Ujedinjenih Emirata).

ETNO: 07. juli 2025. godine  Opština Laktaši zatražili autonomiju unutar Ujedinjenih Emirata. Veliki gazda Emir Kusturica pozvao statiste iz Lakataša na pregovore i racionalno pristupanje problem. Pregovori su u toku i niko ne zna šta se dešava iza kulisa, ali su se čuli glasni povici “razjebaću ti scenografiju”.

ETNO: 01. avgust 2025. godine  Počela konferencija Dejton 2 na kojoj se razmatra preuređenje Bosne i Hercegovine. Željko Komšić je odbio da prisustvuje konferenciji iz principa. Preciznije, ne sviđa mu se gazdin scenario za film o Gavrilu Principu. Predstavnici SDA podržavaju formiranje više Emirata na teritoriji Bosne i Hercegovine, dok su lideri HDZ 1990 ponudili velikom Emiru koprodukciju u izgradnji Gospingrada u Međugorju. Na 2000 metara kvadratnih poznati režiser i akademik bi sagradio svoju viziju Novog zavjeta.

ETNO: 10. avgust 2025. godine  Veliki graditelj Emir Kusturica je na konferenciji “Dejton 2” uvidio sav besmisao višepartijskog sistema i demokratije i donio je uredbu u kojom se iste ukuidaju na prostoru Ujedinjenih Emirata.

ETNO: 20. avgust 2025. godine  Radikalno krilo SDS-a pokušalo da zapali etno selo na Sokocu, ali su spriječeni blagovremenim aktivnostima Moćnih rendžera. Nakon neuspjele akcije nestali su u romanijskim šumama i očekuje se da će u svojim aktivnostima nastojati da spriječe dostavu suvenira u etno sela Ujedinjenih Emirata i tako ekonomski oslabe našu zemlju. Cicko Bjelica se ogradio od ove akcije SDS-a i najavio istupanje iz stranke. Teroristi iz SNSD-a predvođeni Mazalicom i Baštincem plaše turiste po obroncima Kozare i prijete da će uništiti Skender Vakuf/Kulenovićgrad u Prijedoru.

ETNO: 15. septembar 2025. godine  Naš veliki graditelj i gazda Emir Kusturica u Trebinju obećao izgradnju Dučićgrada i izjavio da posle izgradnje ovog grada “u Hercegovini neće ostati ni kamen na kamenu”.

ETNO: 15. septembar 2025. godine  Proglašena sedmodnevna žalost zbog iznenadne smrti naše drage i voljene prijateljice i glumice Monike Beluči. Emir Kusturica je prisustvovao sahrani i u knjigu žalosti je napisao “Život je čudo”. Špekuliše se da je glumica umrla od prežderavanja domaćim kobasicama, kajmakom, slaninom i suvim mesom, koje naši omladinci svake godine pješke nosili u Pariz.

ETNO: 15. oktobar 2025. godine  Goran Bregović proglašen personom non grata u Ujedinjenim Emiratima.

ETNO: 29. novembar 2025. godine  Dan povratka tradiciji i početak svinjokolja i svih pratećih aktivnostiu Ujedinjenim Emiratima. OHR, Evropska unija, političke partije iz Federacije BiH, nevladine organizacije i nezavisni intelektualci zahtjevaju da se svinje kolju savremenim metodama jer to je humanije i manje skiče. Naš odgovor je jasan i jednostavan “Odrekli smo se kondoma, ali nećemo tradicije”.

ETNO: 31. decembar 2025. godina U Ujedinjenim Emiratima najčešća imena kod djevojčica je Monika, a kod dječaka Emir.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog