Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Popis u BiH za neupućene

Popis stanovništva u BiH - Najvažniji statistički izvor podataka о Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Bosni i Hercegovini. Popis će ustanoviti koliko nas nema u odnosu na 1991. godinu.

Vrijeme održavanja popisa - Čim se šljive pokupe od 01.10 do 15.10.2013. godine. 

Cijena popisa - Najmanje 42.625.603 KM, ali vjerujemo da će se još toga nabirikati.

Značaj popisa stanovništva u BiH - Neprocjenjivo, jer to ja vaš korak u budućnost! Agencija za statistiku BiH kaže će od Popisa svi građani imati korist kao i od izbora i demokratije. 

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine - Institucija koja je odgovorna za provođenje svih faza popisa. Skrećem pažnju Srbima i Hrvatima da je adresa ove institucije Zelenih beretki 26, što samo po sebi dokazuje da će biti pristrasni i neobjektivni.

Jezik popisa - Na popisu možete da govorite srpskim, hrvatskim i bosanskim jezikom tj. jezikom koji popisivač razumije. Nije poželjno miješati ova tri jezika da ne bi došlo do “gubljenja u prevodu”.

Kazne za učesnike popisa - naravno da su predviđene, jer mi smo pravna država.

Zaštita ličnih podataka - Popisivači i sve druge osobe koje obavljaju poslove u vezi s popisom dužni su da čuvaju trajno kao službenu tajnu, ali ako ste gej ili ateista dobro razmislite šta ćete reći?

Instruktori - osobe koje sebe opažaju superiornijim od popisivača, a uz to su obrazovanije i imaju ljepši rukopis od popisivača.

Popisivači - Osobe koja će plaćene da vas posjete u kući, stanu ili izbjegličkom centru i kojoj ćete iskreno i slobodno reći da ste se 1991. zajebali, a bolje živjeli i više imali za vrijeme druga Tita.

Etnički identitet - Najvažniji identitet za stanovnika BiH, koji Srbi dobijaju rođenjem, Hrvati sa krštenjem, a Bošnjaci organizovanom kampanjom.

Bošnjaci - Najveća etnička grupa u BiH, ako ih Bosanci ne zajebu.

Srbi - Druga po veličini etnička grupa u BiH, kojoj nije jasno zašto ih je izbjegao popis u Srbiji, a obuhvatio popis u BiH.

Hrvati - Najmanja po veličini etnička grupa u BiH, koja će se poslije popisa iznenaditi koliko je mala.

Bosanci - Osobe sa posebnim potrebama, a koje Srbi, Hrvati i Bošnjaci sažaljevaju ili preziru zbog gubitka etničkog identiteta.

Ostali - Osobe koji imaju pogrešan etnički identitet, ali ga ipak imaju za razliku od Bosanaca.

Home video - Način da internet zajednici predstavite svoju djecu, dok istovremeno kreirate i bildate etnički identitet. U normalnim zemljama ovako se nazivaju amaterski porno snimci.

Vjerske ustanove - Pastiri koji smatraju da Popis može uspjeti samo kada svaku ovcu smjeste u svoj etnički tor.

Susjedne zemlje - Srbija i Hrvatska žele vaše tijelo i identitet, ali ne daju vam pasoš.

Političari u BiH - Osobe koje će nas poslije Popisa ubjeđivati da nije važno što smo siromašni, koliko je važno što su nas drugi protjerali sa vjekovnih ognjišta.

Međunarodna zajednica - Amorfna masa bez ukusa i mirisa koja će Popis u državi BiH predstaviti kao sopstveni megauspjeh i svim Bosancima i Hercegovcima čestitati uspješno obavljen posao.

Interpretacija rezultata popisa - Nastavak rata, statističkim sredstvima.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog