Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Ples sa zvijezdama

Da biste ovaj blog doživjeli u potpunosti molim vas da kliknete ovdje

Ako išta mrzim u životu, to su informacije koje se daju na kašičicu. Tako juče saznah da je specijalna jedinica za privlačenje stranih investicija Vlade Republike Srpske bila poslana u Beograd da bi na „Bečkom balu“ hvatala austrijske investitore. Naravno, naši ministri Vidović i Mutabžija su svojim stasom i plesom zasjenili plesače iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, a samim tim donijeli i pozamašan novac Republici Srpskoj. Kako se to desilo pročitajte sada.

Mjesto dešavanja je hotel „Metropol Palas“, 30 minuta prije ponoćne kvadrile, a nakon Štrausove kompozicije „Bečka krv“. Ministri u Vladi Republike Srpske obučeni u frakove sa pratiljama u balskim haljinama plašu vlacer.

To posmatraju predstavnici Austrije i glasno komentarišu:

Barbara Pramer, predsjednica austrijskog parlamenta: Koleginice i kolege, ako novac ne damo onom stasitom gospodinu, čini mi se da se zove Vidović,  ja ću u znak protesta preći na pravoslavlje i položiti cvijeće na grob Gavrila Principa. Ova koreografija je lijepo ispričana priča i ja nemam neke primjedbe. Šta reći nego dostojanstveno i jednostavno.

Andreas Šider, državni sekretar u Ministarstvu finansija Austrije: Ja bih naglasio da gospodin Vidović znalački vodi svoju partnerku po cijelom podijumu, što je samo garancija da će umjeti da rukovodi i novcem od investicije. Držanje je bilo odlično, ali bih naglasio da je partnerka morala glavu da drži ravno, a ne da joj poskakuje. Moram da naglasim da je vidljiva opuštenost gospodina Vidovića u odnosu na gospodina Mutabdžiju, što ja objašnjavam njegovom zapadnom kulturom.

Mihael Hojpl, gradonačelnik Beča: Gledajući eleganciju gospodina Vidovića ja vidim dio nas u tome. Otplesati tako lepršavo valcer, sa takvim desnim oketom, može samo neko ko redovno dolazi u Beč ili ko ima svoje predstavništvo u Beču http://www.frontal.ba/blogovi/blog/59961/provodadzisanje. Mislim da su pogodili karakter plesa i reći ću samo “ipak se okreće”.

Kristof Macneter, potpredsjednik Privredne komore Austrije: Energija fantastična, jednostavno i elegantno. Odličan lateralni sving, kontakt i držanje. Potpuna kontrola na podijumu, što ja kao Austrijanc osobito volim. Odliča silueta. Ja mislim da novac potuno zasluženo ide u Banjaluku i žao mi je što moja zemlja, Austrija, nema ovakve igrače.

Nezvanično:

Kako saznajemo iz dobro obavještenih, i meni poznatih izvora, Vlada Republike Srpske sprema sličnu strategiju za privlačenje investicija i u:
•    Japanu – traži se pogodna osoba u Vladi RS za takmičenje u sumo rvanju.
•    Švajcarkoj - traži se osoba sa fantastičnim glasovnim mogućnostima za prvenstvo svijeta u jodlanju.
•    Holandiji - traži se Srbin, ako je gej i to je OK.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog