Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Kako zadovoljiti RTRS?

Odavno je poznato da je Balkan rasadnik sportskih selektora i trenera, geostratega i političkih analitičara, ali i pored tog prirodnog bogatstva kojim se ponosimo desilo se nešto nesvakidašnje u Republici Srpskoj. Elem, u izbornoj noći na RTRS-u su gostovali politički analitičari Đorđe Vukadinović, Vladimir Goati, Dejan Vuk Stanković, Aleksandar Bogdanić i Milomir Mučibabić.

Pitate se u čemu je problem?

Problem je što su od ovih pet političkih analitičara četiri iz Srbije i jedan iz Republike Srpske, a i taj iz Republike Srpske pored toga što je profesor na Fakultetu političkih nauka nalazi se i na poziciji savjetnika premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović.

E sad, krenimo redom.

 • Da li je moguće da u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini ne postoji pet osoba koje možemo nazvati političkim analitičarima koji mogu da zadovolje tako „visoke“ kriterijume RTRS-a?
 • Da li je moguće da na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci i Sarajevu nema pet osoba koje svojim znanjem i radom ne zavređuju da budu u izbornoj noći gosti RTRS-a?
 • Da li ste i na jednom javnom servisu u regionu mogli da vidite političke analitičare koji komentarišu izbore, a da dolaze iz neke druge države?
 • Koji su to kriterijumi koje su zadovoljili ovih pet analitičara da bi bili pozvani na RTRS i komentarisali izbore?
 • Zašto nije pozvan nijedan politički analitičar iz Hrvatske jer njihovo viđenje izbora u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini može biti veoma interesantno za nas?
 • Šta politički analitičari iz Srbije zna o DNS-u, njihovom radu u Vladi Republike Srpske i rezultatima na lokalnim izborima 2012. godine?
 • Da li politički analitičar iz Srbije može da razazna fine i napredne nijanse između Adama Šukala i Jovana Hadži Mitrovića?
 • Šta politički analitičari iz Srbije znaju o Demokratskoj fronti i SBB-u koje su napravile odlične rezultate u Federaciji BiH?
 • Da li znaju ko je Slavko Vučurević iz Trebinja i kako objasniti uspjeh SNSD-a u Hercegovini?
 • Kako neko ko je savjetnik premijerke Republike Srpske Željke Cvijenović može biti istovremeno i politički analitičar, a da to ne postane intelektualni sukob interesa?
 • Kako drugim televizijama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini odgovaraju domaći politički analitičari, a ne ovi iz Srbije?

Kao neko ko redovno plaća TV pretplatu i redovno komentariše sve i svašta imam pravo da ova pitanja postavim RTRS-u, ne očekujući bilo kakav odgovor.

P.S. Naravno da sam ljubomoran i da mi je povrijeđen ego, jer toliko se trudim i pišem o politici, a RTRS me ignoriše. A to je tako i ljudski i srpski.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog