Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Zašto je Kebo Kraba, a Puhalo Lignjoslav?

Čitam danas kako je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo potvrdio je da je glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću dostavio više od 2.000 stranica dokumenata u vezi sa zločinima nad Srbima u Vozući kod Zavidovića. Zbog ovog poteza u EuroBlicu on postaje pobjednik dana, a pustili su ga i na RTRS. U dnevnim novinama Press RS Dušanka Majkić poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH izjavljuje “Kebo sa ovim potezom može učiniti više na pomirenju u BiH, nego što su to do sada uradili svi pojedinci i sve političke partije. Ipak, ne misli da će ogroman dokazni materijal naići na adekvatnu reakciju u Sudu i Tužilaštvu BiH.”

Kao što možemo vidjeti, nakon Kebinog gesta, javno mnjenje Republike Srpske palo je u suočavanjesaprošlošću ekstazu.

Pa dobro u čemu je problem Puhalo sada? Problem je u principima!!!

Problem je što Dušanka Majkić, ali i drugi političari, intelektualci, profesori iz Republike Srpske,  zbog pomirenja u BiH nikada neće:

  • Priznati, a kamoli se se izvinuti, zbog toga što je u Republici Srpskoj od 1992. godine do 1995. godine ubijeno preko 30 000 bošnjačkih i hrvatskih civila.
  • Priznati, a kamoli se se izvinuti, zbog porušene 534 džamije u toku rata. Za katoličke crkve nemam tačan podatak.
  • Pozvati lično, ili pozvati Srbe, da pozovu broj telefona koji je potpuno besplatan i anoniman za pozivaoca 080 02 01 07 i prijaviti neku od masovnih grobnica, da bi se pronašlo nešto više od 6 000 nestalih Bošnjaka.
  • Neće kleknuti u Srebrenici, Tomašici ili nekom drugom stratištu u domaćoj radinosti.
  • Neće govoriti o Srebrenici, bez obaveznog ALI.
  • Neće priznati javno da je u 6 opština Zvornik, Srebrenica, Bratunac, Vlasenica sa opštinom Milići, Kalesija sa opštinom Osmaci i Šekovići,  za četiri godine rata, ubijeno  2 385 Srba  od toga 1 974 su vojnika, 387 civila, dok ih je 24 svrstano u kategoriju „nepoznat status“.
  • Neće javno podržati inicijativu da se u Prijedoru podigne spomenik za 102 bošnjačke i hrvatske djece.

Neće dragi moji, neće.

I prije nego što mi nalijepite etiketu izdajnika, starnog plaćenika, balije ili ljigavca sjetite se da je to isto prije neki dan uradio i Mirsad Kebo kojeg sada dižete u zvijezde, doduše ne svi evo SDA tvrdi da "gubeći funkciju i moć Kebo gubi zadnje ostatke ljudske i patriotske časti, postajući poslušnik obavještajno-političkih centara koji žele zaustaviti formiranje strukture vlasti u BiH, destabilizirati dogovorene koalicije, a time destabilizirati i prilike u zemlji."

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog