Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Test sr(b)skog patriotizma

Stiže nam proljeće, a s proljećem budi se i priroda. Šuma lista, livade se šarene od raznobojnog cvijeća, vraćaju se laste, javni sektor redovno dobija plate,  bude se medvjedi, ali budi se i paranoja o stranim centrima moći koji žele uz pomoć domaćih izdajnika, stranih plaćenika i autošovinista da destabilizuju Republiku Srpsku.

Ne dozvolite sebi da vas izdaja iznenadi i otkrijte koliki ste sr(b)ski patriota.

Odogovorom na 10 jednostavnih pitanja spoznajte svoj patriotizam prema Republici Srpskoj. Upitnik je standardizovan za Srbe i sve one koji se tako osjećaju.

Pitanje 1. Koliko često idete u Sarajevo?

a)      Nekoliko puta  (polu)mjesečno- 1 bod (vi ste zvijezda Sarajeva)

b)      Najmanje jednom nedeljno- 5 bodova (ali samo ako vam je muka zbog tih putovanja)

c)      Šta je to Sarajevo? 10- bodova (svaka čast neznanje oslobađa od svakog iskušenja)

 

Pitanje 2. Da li ste član neke političke partije?

a)      Nisam siguran- 0 bodova (vi ste Nikola Špirić)

b)      Ne- 1 bod  (ne znamo jeste li izdajnik ali ste 100% nezaposleni)

c)      Da, ali nije za priču jer smo u opoziciji- 5 bodova (možda niste izdajnik ali ste glupi čim glasate za njih)

d)     Socijalističke partije, DNS i sl.- 7 bodova (samo da znate držimo vas na oku)

e)      Da, član sam SNSD - 10 bodova (tačan odgovor)

 

Pitanje 3. Ko je Fridrih Ebert?

a)      Njemački socijaldemokrata- 1 bod (od štrebera RS neće imati nikakvu korist)

b)      Golman njemačke reprezentacije- 5 bodova (vaša neznanje je prijetnja za ustavni poredak RS)

c)      Naziv terorističke organizacije koja djeluje i u Republici Srpskoj- 10 bodova (otvorite četvere oči neprijatelji su svuda oko nas)

 

Pitanje 4. Ako imate 40 godina vi ste rođeni?

a)      U porodilištu- 1 bod (posjetite psihologa)

b)      U Bosni i Hercegovini- 5 bodova (da ali to je AVNOJ-evska BiH)

c)      U Republici Srpskoj- 10 bodova (to brate Srbine) 

 

Pitanje 5. Kada kažemo Budimpešta šta vam prvo padne na pamet?

a)      Moj  žiro- račun- 1 bod

b)      Pornići- 5 bodova (ali je vrijeme je da nađeš neku ženu ili muškarca)

c)      Ništa, ali se odmah uhvatim za pištolj, nož i sl. - 10 bodova ( ovaj uslovni refleks pokazuje da ste pravi patriota)

 

Pitanje 6. Društvene mreže su...?

a)      Oaze slobodne riječi u RS- 1 bod (kakve oaze STJ)

b)      Mjesto gdje se okuplja rodbina i prijatelji- 5 bodova (vi ste sigurno izbjeglica, ali niste izdajnik)

c)      Najpodmuklije sredstvo za rušenje demokratski izabrane vlasti- 10 bodova (bravo sajber Srbine)

 

Pitanje 7. Srđan Puhalo je...? 

a)      Budala- 1 bod (tačno, ali to ne znači da si patriota)

b)      Neodoljivo  privlačan i mekan kao tijesto za pitu od jabuka- 5 bodova (ima nade za vaš patriotizam samo nastavite da čitate blog Radmile Trbojević)

c)      Slučajni provokator, Nako Unitarist, Bauštiftungelac, Pic egzibicionist, Paskrčničko linjalo- 10 bodova (ti si patriota ali i genije,  nastavi da čitaš Rajka Vasića) 

 

Pitanje 8. Ko je najveći sr(b)ski izdajica trenutno? 

a)      Ne znam-  1 bod (ti nisi Srbin)

b)      Dragan Čavić i Mladen Ivanić- 5 bodova (poznajete materiju ali nismo sigurni da ste spremi da ih linčujete zbog interesa RS)

c)      Svako dok se ne dokaže drugačije- 10 bodova ( bravo, ljubi vas Orvel) 

 

Pitanje 9. Koga najviše voliš? 

a)      Roditelje- 1 bod (jebote koji si ti edipalac)

b)      Ženu i djecu- 5 bodova (to je uredu  ali to ne znači da si patriota)

c)      Republiku Srpsku- 10 bodova (logično jer  RS ti je i otac i majka i zbog nje jedeš, moliš, voliš) 

 

Pitanje 10. Paranoja je...? 

a)      Stanje tjeskobe i straha neke osobe uzrokovan iracionalnim idejama i/ili nesposobnošću razlikovanja mašte od stvarnosti- 1 bod (vi ste žrtva psihijatrijske mafije)

b)      Boleščina od koje pate Bošnjaci, Hrvati, Šiptari, Crnogorci tj. svi oni koji nisu Srbi- 5 bodova (ali ne zaboravi ni ove NATO-fanove, EUforičare, Bosance, nevladiniće, masoni, katolici idr.)

c)      Mehanizam odbrane i zaštite koji nam pomaže da budemo spremni i da nas neprijatelj nikada ne može uhvati na spavanju- 10 bodova (bravo brate Srbine ali umjesto da ovo popunjvaš ovaj upitnik bolje ti je da podmažeš svoje svijetlo oružje) 

 

Rezultat:

Od 0 do 50 bodova- Sram vas bilo, vi niste dostojni da živite u Republici Srpskoj. Na vašoj skali političke i ekonomske vrijednosti Republika Srpska nije nа prvom mjestu. Vi ste relаtvisti, neki nostаlgičаri, neki аntipurаntisti, protivnik rаdi protivnosti, mаrginаlac, kompleksаš, sitni isplаćenik, nаdničаr strаnаcа, bolesnik opšte prаkse. Vi vidite sаmo srpske zločine. Rušili biste vlаst nа ulici. Mаnipulišete informаcijаmа. Vi ste protiv vlаsti а niste nizаštа.  Mrze svаku vlаst jer su trаjno pogođeni rušenjem vašeg pređаšnjeg životа i mjestа. Vaš životni gen, kao i geni prethodnih generаcijа, vezаli ste za Sаrаjevo а sаdа vam je tа pupčаnicа odsječenа. Vi ste mimo kvаlifkаcijа i znаnjа postаli novinаri, političаri, profesori, jаvnosnici uopšte, а ostаli nesposobni dа rаzаberu koordinаte. Neki od vas su nа mаlim sisаmа srаnih orgаnizаcijа i fondаcijа, mislite dа rаdite nešto korisno а propаgirate nešto što će kroz deceniju biti efikаsаn instrument rаstаkаnjа Nаcije.

Od 51 do 80 bodova- Vi nit smrdite nit mirišete, što je nedopustivo u Republici Srpskoj. Neodlučnost, malodušnost i bezvoljnost krase vas. Vi niste stvoreni za velika djela i krojenje istorije, vi ste sretni sa stalnim poslom, redovnom platom, toplim obrokom i odmorom od 10 dana. Može se reći da ste vi meki stomak našeg entiteta. Vi nemate ideale, ciljeve i sami ste sebi dovoljni, podsmijevate se idejama necionalnog preporoda, nacionalnom identitetu i zadnjim filmovima Emira Kusturice. Vi ste vjernici koji čim napune stomak zaborave na svog Boga. Vi upražnjavate seks radi seksa, i uživate u tome, a ne kao sredstvo za razvoj i dominaciju nacije. Vi smatrate da se može živjeti zajedno sa Bošnjacima i Hrvatima, ali to ne smijete da javno kažete. Vi ste trojanski konj u Republici Srpskoj iz kojeg će kad dođe vrijeme iskočiti Savez za promjene.

Od 80 do 99 bodova- Bravo, vi ste sr(b)ski patriota i sušta suprotnost od onih smradova koji imaju manje od 50 bodova. Vas boli dupe za pojedinca i individualna ljudska prava, jer znate da je u sr(b)stvu i pravoslavlju spas. Vi nemate kada da razmišljate apstraktno i metaforički, kad je sve u svijetu ili crno ili bijelo. Naravno svijet džungla u kojem jaki jedu slabije i gdje je dobro kad Srbi zajebu i konstitutivne i ostale, a loše kada oni zajebu Srbe. Ne vjerujemo nikome jer Srbima svi rade o glavi, osim Rusa, Sjeverne Koreje i Libije, dok nije propala. Imate razumijevanje za kriminal i korupciju, jer prvo moramo odbraniti Republiku Srpsku, a onda ćemo od Kalnovika napraviti novi Goli otok. Svakom narodu je potrebna „čvrsta ruka“ i vođa, jer demokratja, sloboda govora i protestvovanje je lusuz bogatih i velikih naroda, a mi težimo tome. Vi ste spremi da se žrtvujete za svoj narod, jer vaš život je bezvrijedan naspram činjenice da smo narod najstariji. Izdajice, strane plaćenike i neodlučne trba ukloniti po kratkom postupku, jer slabe našu obrambenu moć i unose nemir u narod. Tužna sadašnjost je žrtva zarad svijetle budućnosti. Oko za oko, jer  zuba je sve manje!!!

100 bodova- Ti nisi ti, ti si Rajko Vasić , kerber Republike Srpske. Čestitamo!!!

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog