Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Novogodišnje želje za 2017. godinu

Stiže nam 2017. godina i šta može čovjek poželiti, a da već nije ostvareno na RTRS-u, da nije obećao SNSD ili da ne bude previše lično i egoistično zanemarujući interese Republike Srpske i srpskog naroda. Ali ja ću moje želje pokušati to da sublimiram u par rečenica.

1. Želim da se rezultati referenduma u Republici Srpskoj napokon objave u „Službenom glasniku Republike Srpske“ i da tako referendum postane legalan.

2. Želim da Milorad Dodik 20. januara prisustvuje na najmanje pet inauguracija Donalda Trampa u Vašingtonu.

3. Želim da Milorad Dodik promjeni prevodioca, jer je jasno da profesorici engleskog Željki Cvijanović to ne ide baš najbolje.

4. Želim da Bosna i Hercegovina propadne k'o Banka Srpske.

5. Želim da se Upitnik Evropske komisije popuni na ćirilici.

6. Želim da 9. januar, Dan Republike Srpske bude neradni dan.

7. Želim da svečanu akademiju povodom 9. januara vode Lazanski i Mato Đaković.

8. Želim da 9-og januara u Banjaluci imamo „Paradu ponosa“.

9. Želim da ekonomski i privredno prestignemo Federaciju BiH.

10. Želim da Slobodan Vasković postane „objektivan“ kao RTRS.

11. Želim da Republika Srpska napokon dobije opoziciju i sindikat.

12. Želim da srpski narod sva četiri posta posti isključivo na sušiju i vodi.

13. Želim da Miligram postane senator Republike Srpske.

14. Želim da dr Nele Karajlić napravi predstavu tj. spektakl godine o referendumu u Republici Srpskoj.

15. Želim da stigne proljeće.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog