Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Šta piše u pismima iz Haga?

Međunarodni sud pravde uputio je na zasebne adrese trojice članova Predsedništva Bosne i Hercegovine kovertirana pisma. Pitao sam primaoce, šta je sadržaj tih pisama i evo njihovih odgovora.

Član predsjedništva BiH Mladen Ivanić: U pismu sam dobio uvjeravanje da će sud i te kako voditi računa o formalnim aspektima tužbe o kojima sam ja govorio i na čemu sam insistirao. Oni su u pismu naglasili da im je veoma stalo da poštuju institucije naše zemlje i decidno su pitali da li je ovaj zahtjev za reviziju tužbe inicijativa Predsjedništva Bosne i Hercegovine ili jednog čovjeka, jedne partije i jednog naroda. Pitali su me je l' ova Jugoslavija koja se tuži još postoji, pošto ne mogu da je pronađu na mapi. Takođe su me zamolili da im ja i ministar Crnadak, više ne pišemo i ne šaljem pisma jer nisu sigurni koja su prava, a koja ne i koji je kurir pravi, a koji lažni.

Član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović: U pismu iz Haga su jasno naveli da imaju potpuno razumijevanje za našu reviziju tužbe i da jedva čekaju da pročitaju onih pet paketa dokaza koje smo im neki dan poslali. Citiraću dio pisma u kojem oni kažu: „Jedva čekamo da popunimo kockice mozaika koje su nedostajale.“ Obećali su da će se očitovati pred opšte izbore 2018. što je jedna više nego razumna odluka. Takođe su zatražili da pošaljemo DNK našeg agenta Softića, jer su ga zadnji put vidjeli prije deset godina i moraju utvrditi njegov identitet.

Član predsjedništva BiH Dragan Čović: U pismu iz Haga dobio sam uvjeravanje da će pažljivo i detaljno proučiti sve aspekte problema, a sve u cilju eliminisanja bilo kakvog oblika majorizacije jednog od konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini. Sud u Hagu je fasciniran nezainteresovanošću Hrvata za ovu problematiku i oni to vide kao odgovornu politiku koja ne dovodi do novih konflikata i smirivanja napetosti u našoj zemlji. Takođe su naglasili da bi im danas dobro došao hrvatski javni servis u Bosni i Hercegovini na kojem bi mogli objektivno i nepristarsno da se informišu o ovome sukobu između Bošnjaka i Srba.

Poštovani čitaoci, znam da ste potpuno zbunjeni interpetacijom sadržaja pisama koje smo dobili od članova Predsjedništva, ali imajte na umu da je ovo Bosna i Hercegovina, da je ovo bogatsvo različitosti i da smo se na to već odavno navikli.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog