Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

14 činjenica koje dokazuju da je Republika Srpska država

U nedostatku postavljanja kamenja temeljaca i otvaranju fabrika predsjednik Republike Srpske i SNSD-a se okrenuo kreiranju novog sistema vrijednosti u Republici Srpskoj. Dodik  je studentima  Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci preporučio „da za Srpsku koriste termin država, jer, kako je naveo, ona i jeste država, osim što nema međunarodno priznanje, već ograničeno u “Dejtonu”, te da nema “stolicu” u UN, dok je BiH državna zajednica.“

Evo nekoliko dokaza koji potvrđuju ovu tezu:

 1. Republika Srpska ima svoje stanovništvo. Jedan dio stanovništva je protjeran i dolazi u Republiku Srpsku samo tokom odmora, drugi dio stanovništva se vode kao nestali i njih još nismo otkopali. Treći dio stanovništva se odseljava u Austriju, Njemačku, Švajcarsku i sl., a četvrti dio je tu jer je star i ne zna strane jezike.
 2. Republika Srpska ima definisanu teritoriju, ali kad pripojimo i Distrikt Brčko biće još definisanija.
 3. Republika Srpska graniči sa Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom, Mostarom, Konjicom, Sarajevom, Tuzlom, Tešnjom, Sanskim Mostom i drugim državama.
 4. Glavni grad države Republike Srpske je Sarajevo koje se ne nalazi na njenoj teritoriji.
 5. Republika Srpska ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast i Milorada Dodika koji to ništa ne jebe 2%.
 6. Republika Srpska se dugi niz godina odupire nasrtajima Soroša, a to mogu samo države.
 7. Dražava koja nema svoje ratne zločince nije država već hipi komuna.
 8. Republika Srpska može da ostvaruje odnose sa drugim državama, tako je neki dan potpisala sporazum o saradnji sa Vojvodinom i Sankt Peterburgom.
 9. Republika Srpska se zadužuje kao i svaka druga država.
 10. Republika Srpska ima predstavništvo u Izraelu, kao i svaka normalna država.
 11. Republika Srpska ima svoju istoriju i mogli ste je kupiti na svakom kiosku za 3 KM uz časopis „Nedeljnik“.
 12. Republika Srpska ima javni servis koji pokriva cijelu teritoriju BiH.
 13. Sportisti države Republike Srpske najviše vole da igraju za reprezentaciju države Srbije.
 14. Iako nema stolicu u Ujednjenim nacijama, o državi Republici Srpskoj se često govori na Ist Riveru.

 

#VasGlas #VasaPrica

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog