Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Parada ponosa

Ove godine nisam bio u Banjaluci 9. januara iz opravdanih razloga, zadesio sam se u Sarajevu, što je i logično za jednog sorošovca, bakirovca ili kako me već zovu. Zato sam paradu odgledao poslije nekoliko dana kada emocije utihnu i srce se ohladi. Sada pri zdravoj pameti i potpuno uračunjiv mogu da potvrdim da je napredak u proslavi rođendana Republike Srpske evidentan, a evo u zašto...

  • Prije svega trajanje parade se produžilo sa nekih 30 minunta, na 70 minuta, što treba da pokaže i dokaže svim mrziteljima Republike Srpske da smo napredovali duplo više od prošle godine.
  • Prošle godine Dodik je na paradu došao zajedno sa Ivanićem, Čubrilovićem, Radojičićem, Lukačem, Stevandićem, dok je ove godine došao zadnji, sam, u sakou, širok kao Velika Srbija i  svima pokazao ko je glavni baja.
  • Na svačanoj tribini su bili samo Srbi, i možda po koji Rus, što je trebalo da pokaže koliko smo jedinstveni i etnički čisti.
  • Na bijelom džipu šefa parade pisalo je „Rubicon“, što pokazuje dvije stvari, da je Dodik utripovo da je Cezar, ali to je bila i jasna poruka Hojt Brajan Jiu da je kocka bačena.
  • Uniforme zastavnog voda liče na vojne, a postale su raskošnije. Šapke nekako vuku na ruske, a uniforma na srpske, jednom riječju prave pravoslavne.
  • Na ovoj paradi je stupalo duplo više policajaca nego prošle godine, što je bila jasna poruka Sorošu, CIA, MI5 i ostalim Bakirovim airsoft paintball klubovima šta ih čeka ako pokušaju da destabilizuju Republiku Srpsku „obojenom revolucijom“.
  • Za razliku od prošle godine policajci su ove godine paradirali u jednobraznim cipelama i to ću pripisati zalaganju i izgaranju Dodikovog savjetnika Marinka Umičevića Beme.
  • Onda su studenti pronijeli onu veliku trobojku, a meni se čini da su paradirali i neki studenti od prošle godine, biti toliko dugo apsolvent je patriotski.
  • Nacionalne manjine su prodefilovale ko nesvrstani. Narator parade pobroja sve njih: Crnogorci, Česi, Italijani, Jevreji, Mađari, Makedonci, Poljaci, Romi, Rusi, Slovaci i Ukrajinci. Bošnjaci i Hrvati nisu spominjani da se ne bi uznemirila srpska savjest.
  • Onda su paradirale sve provladine nevladine organizacije u Republici Srpskoj. U paradi se našao svako ko je imao bilo kakvu uniformu i zastavu: od izviđača, lovaca do odbijkaša i tradicionalno poštara. Marširali su i košarkaši Igokea ali bez crnaca, da se Dane Čanković ne bi šlogiro.
  • Na kraju su prošetali i „Noćni vukovi“ obučeni kao havi metal grupa Judas Priestu zenitu karijere.
  • Po običaju Tomislav Nikolić je bio radikalno smoren, premijerka Cvijanović se obukla kao prosvjetni radnik koji treba djecu voditi djecu u školu u prirodi, dok su Igor Radojičić i pronceza Katarina Karađorđević izdominirali u svojim bijelim kaputićima.
  • Članovi udruženja „Srbska čast“su nezainteresovano statirali na ogradi, maštajući o nekoj avgustovskoj paradi, na kojoj bi mogli pokazati svoje srpske tetovaže, ali i bicepse i tricepse razbacane od Virovitice i Karlovca do Ogulina i Karlobaga.
  • Kada je sopranka zapjevala himnu Republike Srpske svi su mudro ćutali, jer garantujem da skoro niko na svečanoj tribini nije znao njen tekst. Onda je zapjevala „Bože pravde“ i svečana tribina je živnula, zapjevao i vojvoda Nikolić. Da je sopranka zapjevala „Hej Sloveni“ propjevali bi Radmanović, Špirić i Nović.
  • Dodik je potom održao govor iz glave gdje je kazao „Republika Srpska odaje počast svim stradalim za njeno stvaranje“, onda se isparavio i pojasnio da se radi samo o poginulim Srbima, ali ne i o ubijenim Bošnjacima i Hrvatima.
  • Na kraju je na plejbek otpjevana „Pukni zoro“ od onog austrijskog konjušara Manjifika, ali ovaj tekst su svi znali.

Parada je prošla Dodik i gosti su otišli na svečanu akademiju da slušaju pismenu vježbu Lazara Šešelja Ristovskog o Velikoj Srbiji, učesnici parade krenuše svojim kućama bogatiji za jedno novo patriotske iskustvo, stanovnici Banjaluke iskoristili su lijepo vrijeme i neradni dan da malo prošetaju gradom, a statisti iz „Srpske časti“ odoše ravno u teretanu da bildaju srpstvo.

PS.

U cilju unapređenja parade 2019. godine predlažem da se naprave sljedeći ešaloni:

  • Policijski konji,
  • Helikopterski servis sa eminentnim srpskim estradnim zvijezdama u njima,
  • Radnici grada Banjaluka na biciklima koji se iznajmljuju,
  • Anlitičari RTRS (Kecamnović, Galijašević, Ćeranić, Karganović, pojačani analitičarima iz Srbije i tatatatircima sa Fakulteta političkih nauka),
  • Radnici RTRS-a sa ovjerenim zdravstvenim knižicama,
  • Internacionalni ešalon sa zastavama Jedinstvene Rusije, Slobodarska partija Austrije, Nacionalni front iz Francuske i ostalih bratskih „socijaldemokratskih“ partija.
  • Izdajnici Republike Srpske koji bi na sebi trebali nositi natpise sa imenom svoje nevladine organizacije i stranog finansijera, a koje će dostojanstveno bičevati članovi udruženja "Srpski sabor zavetnici".
  • Studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči sa sve kandilima, kao zahvalnost Bogu što nam je podario Dodika i Vučića i da okade prljavštinu koju su iza sebe ostavili nevladinići.
  • Kamion Dane Čankovića i Srbskog narodnog pokreta "Izbor je naš".

 

#VasStav #VasaPrica

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog