Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Svaki Mirsad zaslužuje svoj Dom

Draga Republiko Srpska,

Obraćam vam se s nadom da ćete mi pomoći da ispravim jednu veliku nepravdu koja se nanosi našem bratu, Srbinu iz Goražda, Mirsadu Dizdaru kome sile mraka i bezumlja ne daju da uđe u Klub Srba, Doma naroda Federacije BiH.

Dobro, brat Mirsad je 2016. godine bio Bošnjak, ali je izgleda došao tobe ili kako to danas omladina kaže vratio se na fabričko podešavanje. Znate on dolazi iz Liberalne stranke, a liberali su stari pagani, poznati po tome da ne drže baš do identiteta, pogotovo etničkih.

Znaš i sama da nam je svaki Srbin potreban u Sarajevu da se slože, obože i razmnože oko našeg predsjednika Dodika.

Draga Republiko Srpska pomogla si mnogima, pa zašto ne bi pomogla i Mirsadu?

Prije svega pomogla si našem Srbinu Emiru, da skupi onoliko kamenje i vaspostavi Andrićgrad na Drini. Dala si mu tolike novce, a on nije prokockao tvoje povjerenje, naprotiv. Molim te da ne kalkulišeš ni jednog trenutka tako ti braće Sokolović, koji stoje na ulazu u Andrićgrad i pokazuju da smo svi Srbi, neko manje a neko više.

Sjeti se Republiko Srpska da pomažeš i brata Dževada Galijaševića maglajskog eksperta. Istina, on ne govori da je Srbin, ali moraš priznati da se srpskije ponaša od pola Beograđana. Ako je iko zaslužio finasijsku i moralnu pomoć onda je to brat Galijašević, jer da ga mi ne finansiramo, islamski terorizam bi harao Evropom, a u Sarajevu bi se vila zastava ISIL-a.

Draga Republiko Srpska ne zaboravi da je SNSD za načelnika opštine Bosanski Petrovac kandidovala Eminu Mešić. Ne znamo da li je ona Bošnjakinja ili Srpkinja, ali moramo imati povjerenja u odabir naše najveće i najsrpskije političe partije. Ako su je oni primili pod „Zastavu Srpske“ i pomogli joj u kampanji, možeš to učiniti i za našeg Mirsada. 

Na kraju krajeva, draga Republiko Srpska, ako si u svoje krilo ponovo primila, nakon silnih lutanja od Istambula do Sarajeva, onog Turčina Obrena Petrovića i time pokazala svoje veliko pravoslavno srce, zašto ne bi mogla i gospodina Dizdara. Dizdar nikad nije bio u SDS-u.

Draga Republiko Srpska, ti znaš da se ljudi godinama traže, mijenjaju, evoluiraju i ti im u tome moraš pomoći. Ne smijemo dozvoliti da čukun unuci budu zatočenici svojih čukun djedova, koji su prodavali „vjeru za večeru“. Na kraju krajeva gledaj to strateški, danas u Goraždu ima 707 Srba, prije rata ih je bilo 8823, sa Mirsom će ih biti najmanje 708, a možda dobacimo i do 710. Ne dao Bog kakvog rata, u Goraždu nas presjekoše za sekundu i svaki Srbin nam je tamo prijeko potreban.

Ne smijemo dozvoliti Republiko Srpska da ponovimo istu grešku kao na izborima 2014. godine kada smo se tako lako odrekli dva sarajevska Srbina Harisa Plehu i Rasima Smajića. Tada smo se odrekli Harisa i Rasima i onda se čudiš što nam 2019. godine predsjedniku zvižde na Koševu. To nam se ne smije desiti sa Mirsadom, jer svaki Srbin zaslužuje Dom naroda.

Tvoj Srbin

Srđan Puhalo

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog