Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Primite moje izvinjenje

Poštovani bivši, sadašnji i budući studenti, profesori i saradnici Fakulteta političkih nauka u Banjaluci želim da vam se javno izvinim zbog mog tvita „Više je Fakultet političkih nauka u Banjaluci sjebo Srba, nego osiromašeni uranijum!!!“ čija vas je generalizacija i govor mržnje toliko potresao da ste se morali obratiti vaskolikim medijima u Republici Srpskoj. 

Moram priznati da sam malo zbunjen jer nisam siguran da su studenti ovog fakulteta ovako reagovali kada im je gostovao „vedeta“ srpskim novinarstva Milomir Marić koji je uništio više srpskih duša nego marihuana. Nisu reagovali kada je gostovao Branislav Lečić bivši ministar u vladi Zorana Đinđića koja je na Vidovdan 2001. godine izručila Slobodana Miloševića u kazamate Haga, a kasnije osnivao stranku sa Čedomirom Jovanovićem.

Ćutali su deset godina i sada su progovorili zbog mene, moram vam priznati da mi imponuje, ali čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

Ipak, ja mislim da su studenti pogrešno protumačili moj tvit, pa da pojasnim.

Kada sam govorio o „sjebavanju Srba“ od strane tog fakulteta, ja sam mislio prvenstveno na one koji su potekli sa tog fakulteta, a koji danas sramote i ruše ugled te institucije.

Recimo sa tog fakulteta je ponikao Stefan Blagić i njegova ekipa iz Restarta koji sistematski i brutalno pokušavaju da sruše legitimno izabranu vlast u Republici Srpskoj. Podsjetiću vas da je o njima govrio i naš vođa Milorad Dodik. Ne zaboravimo da su oni više puta prozivani na RTRS-u i evo samo nekih dijelova „Tako je ovo udruženje, koje predvode ambiciozni, i lične promocije i medija gladni novopečeni buntovnici Stefan Blagić i politolog Velizar Antić", počelo da radi ono za šta su ih u suštini i osnovali pojedini strani fondovi“. Pa oni su nezadovoljni izvještavanjem RTRS-a i „kidišu“ na novinare.

Takođe sam se sjetio i Stevana Salatića koji je ponikao u toj instituciji, da bi danas bio u SDS-u. Podsjetiću vas da je SDS trenutno najveća opasnost za Republiku Srpsku i da nije njihove destruktivne politike mi bismo danas bili u Evrospkoj uniji. Dodamo li tome i postdiplomca Vukotu koji je u vrijeme svoga upravljanja SDS-om bio toliko destruktivan da posljedice toga osjećamo i danas, baš kao i posljedice „osiromašenog uranijuma“.

Naravno, na tom fakultetu rade i oni koji ni po koju cijenu neće da gostuju na ovakvom RTRS-u, što morate priznati šalje vrlo opasnu i štetnu poruku javnom mnjenju Republike Srpske.

Studenti o tome ćute.

Ali što se mene tiče citiraću Josipa Broza Tita iz 1968: „Studenti su u pravu“.

Istina, ima tu i dobrih stvari koje sam (ne)namjerno previdio. Recimo da studenti kada završe taj fakultet masovno tvrde da je Republike Srpska država, da se u Srebrenici nije desio genocid, da je Radovan Karadžić heroj i sl., a nekima od njih prvi posao bude savjetnik predsjednice Republike Srpske.

Još jednom se izvinjavam bivšim, sadašnjim i budućim studentima, profesorima i saradnicima Fakulteta političkih nauka u Banjaluci i nadam se da će mi kao iskreni hrišćani oprostiti, a ja neću tražiti da mi okrenu i drugi obraz.

Srdačno vaš,

Srđan Puhalo

P.S. Molim vas da mi posaljete definicuju koju ste koristili da biste moj tvit okvalifikovali kao govor mržne. Živ nisam dok je ne pročitam.

P.P.S. Džaba šaljete saopštenje medijima u Republici Srpskoj, ja za  njih ne postojim, probajte sa medijima u Federaciji BiH, ako smijete. Možda oni objave?

 

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije.

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog